3-CMC в реактор с обем 100 л, кой път е най-ефективен и/или най-лесен?

bubbler

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Здравейте,

Ако искам да направя 3-CMC в 100L реактор със система за охлаждане/нагряване, какъв синтез е най-добър за този мащаб? И трябва ли да избирам между лесна ИЛИ евтина реакция, или има среден път, за да получа по малко и от двете?

Какво трябва да бъде съотношението на химикалите, за да работи реакторът на максимален капацитет в една партида?

Благодаря

bubbler

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Ще се радвам, ако старите членове на форума също ми дадат някакъв принос =) Видях, че @William Dampier са дали някои насоки за cmc реакциите, @G.Patton също. Видях и @The-Hive в някои дискусии. =) Надявам се дискусията да се раздвижи.

Прочетох темите, в които се обсъждат 100-грамови партиди от 3-cmc, но сега бих искал да получа някои насоки, за да го направя и в реактор по по-професионален начин.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Здравейте, най-добрият начин от 3'-хлоро-2-бромопропиофенон, директно нуклеофилно заместване, подобно на това с 4-mmc. Получавали ли сте 3-cmc от малка партида?

bubbler

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Когато става въпрос за разтворител, мисля, че ще предпочета DCM поради лесния достъп, освен ако не кажете друго?

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
254
Deals
1
Съществуват много различни методи, които са най-подходящи за вас и какви химикали можете да получите @Netflix прави партида от 100 г с 300 мл DCM разклати и изпечи или етилов ацетат вместо DCM по-кратко време за реакция

bubbler

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Благодаря за отговора, нека да започнем дискусията =)

"Има много различни методи, важното е това, което ти подхожда най-добре" ето защо дойдох тук, за да се опитаме заедно да разберем какво би ми подхождало най-добре в тази партидна скала, така че ще бъда супер благодарен на още идеи и принос по отношение на това, което е.. Мисля, че ще трябва да обсъдя или поне да разбера предимствата/недостатъците на различните начини на реакция, преди да мога да реша кое би било подходящо за мен.

И така, DCM в сравнение с какво отнема повече време? Видях много разпръсната информация по отношение на CMC, така че сега ще се опитам да събера всичко в това тема.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
254
Deals
1
Следвайте @Netflix това е най-лесният метод. Можете всички така да погледнете в раздел Въпроси и отговори, където ще намерите много повече информация