Кафяви кристали 4 ммс. Как да го поправим?

Zabka

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Здравейте на всички.
Имах проблем с цвета на моите кристали с размер 4 mmc. Кристалите стават с КАФЯВ цвят.
Има ли някой решение на този проблем ?

Attachments

• GzrmPD4go9.jpeg
    GzrmPD4go9.jpeg
    4.9 MB · Views: 53
  • ih4VWsGoDe.jpeg
    ih4VWsGoDe.jpeg
    5 MB · Views: 50

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
Измиване в ацетон с температура минус Целзий
Вярвам, че сте направили някои изаткеси при кристализацията, като сте кристализирали, че включително примеси. ако течността с mmc е била с тъмни цветове, трябва да ги отстраните, преди да кристализира целият лукид - вярвам.

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
не забравяйте да ги направите почти твърди, за да направите добро пречистване, ако не го направите, ще изхарчите много ацетон, 1-3 изплаквания ще си свършат работата, но ако не ги вкарате в повърхността, ще отнеме много

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
ако не разполагате с качествен ацетон - трябва да го дестилирате 1-ви, но ако имате достъп да си купите чист или по-добър - притежавайте го и го използвайте

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
също така, моля, кажете ни какво точно правите, за да го "кристализирате", мисля, че можем да подобрим и това

Zabka

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Приготвям разтвор от вода/ИПА (70/30), предупреждавам го и добавям 4mmc на прах, в пропорция ( 1g 4mmc / 2,5ml вода/ИПА )
След пълното разтваряне го изсипвам в съд за изпаряване и го поставям на тъмно място.

View previous replies…

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
Какъв е бил цветът на разтвора?

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
^ да
правилната кристализация би била, че разтваряте продукта с колкото се може по-малко горещ кипящ разтворител, след което получавате кристали за 1 ч :)

Attachments

• tojBL6dHJf.jpg
    tojBL6dHJf.jpg
    2.7 MB · Views: 42

Zabka

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Достатъчно лек (лимонов цвят) за обема, който направих.

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
87
Deals
11
Забка, просто си оставила разтвора да се изпари целият, вместо това трябва да оставиш примесите и да вземеш кристалите, когато са чисти

MocnykutasMomIsHot!

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Да, моля, направете видео, защото е по-добре за "ДРУГИТЕ" хора да го видят. Не и за моя син обаче, защото той вече е направил 10 години. 😏🤣

ifeelsorry

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
4
@MMX в момента съм в процес на изпаряване на 60 г меф на прах в разтвор на вода: алкохол в съотношение 30:70, Ако го загрея, ще кристализира ли по-бързо? Колко топлина трябва да използвам? И как да го нагрявам? Като директна топлина за гореща плоча или гореща водна баня? Каква е разликата между изпаряването на органични вещества и нагряването им?

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
61
Мисля, че проблемът ви се крие в предишната стъпка (напр. филтриране на утайката. Тя може да е бяла, но често се появява и бяла утайка).
За кристализацията бихте могли да използвате 2 чаши. В 1 добавяте вода и я кипвате. В 2 добавяте сух прах (и/или) бъркалка. След това бавно преливате малко вода от 1 в 2 и поставяте 2 също на нагревателя. Продължавате да наливате малки парченца от 1 в 2, докато 2 се разтвори напълно. В крайна сметка получавате наситен разтвор с минимално количество вода (1 g на 1 ml средно). По този начин примесите се забелязват по-лесно.

Изсипете в контейнер и оставете за няколко часа.

RegulierTier

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Първо трябва да го измиете със студен ацетон.
След това разтворете продукта си в горещ изопроп и го поставете във фризер (за една нощ), докато рекристализира, изсмучете изопропа под вакуум и го измийте отново със студен ацетон.

След това започнете да правите кристали...