Да - правил съм го много пъти.
Първата стъпка киселинно катализираната алдолна кондензация е лесна и могат да се постигнат доста добри добиви на междинния продукт.
Сега стъпката на окислението на байер вилигера е нещо, върху което работя от дълго време насам, като опитвам всякакви различни катализатори и реагенти. Ако имате достъп до нещо като 40 % разтвор на пероцетна киселина в търговската мрежа (който аз мога да получа само от време на време и то в ограничени количества), това е лесен и добър път към P2P.
Също така, ако имате достъп до 30% разтвори на водороден пероксид, той все още е добър маршрут за производство в по-малък мащаб.
Ако просто искате да произвеждате малки количества висококачествен P2P и не се притеснявате от някои усилия, тогава предполагам, че това е един от най-добрите начини, когато нямате достъп до ограничени химикали, тъй като всичко, от което се нуждаете, може да бъде закупено ОТС или да бъде произведено в подходяща лабораторна среда.
Ако имате някакви въпроси относно някоя от стъпките, сигурен съм, че мога да помогна. Също така имам много кадри/снимки, които илюстрират процеса.