BMK Глицидат до P2NP до амфетамин сулфат с катализатор на Урушибара

Jesse_Pinkman_

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
74
Здравейте, хора
Прегледах сега няколко нишки и не открих нищо за синтез на амфетамин с помощта на урушибара (никелов хлорид и цинков прах(например)
Бях прочел как да превърна Bmk глицидат в Bmk масло, добра информация, която не знаех преди.
Но бих искал да опитам начин без живачен хлорид/нитрат.
NaBH4/CuCl2 е един от вариантите, но е по-добре да е в голям мащаб. Същото е и за NiCl₂?
Знам, че добивът не би трябвало да е толкова добър, колкото при Al/Hg, но bmk не е много скъп, мога да го получа за около 70$ на килограм, така че дори добивът да е само 30%, няма да е толкова лошо, колкото звучи.
Намерих тази информация за този маршрут:
(Може би има някои идеи как да го направя по-добре)

Разтварят се 4,0 g никелов хлорид хидрат (светлозелени кристали) в 75 ml 95% етанол с разбъркване и загряване до 50 °C. След като солта се разтвори, отстранете бъркалката и добавете 1 ml вода и 1 ml конц. HCl.1 Докато разтворът е при 50 °C, бавно добавете 5 g обикновена обвивка от Рейнолдс, накъсана на лентички с размери 0,25 x 1,0 инча, на порции от 1 g с ръчно разбъркване. Алуминият бавно ще реагира с никеловата сол, образувайки метала Ni(s) чрез метатеза като тъмносив едър прах, който се утаява на дъното. По време на реакцията се появява леко преливане на водород. Добавяйте алуминий със скорост, която поддържа постоянна ефервесценция и поддържа температура приблизително в диапазона 50 °C. Обърнете внимание, че това може да отнеме до два часа! В края на добавянето на алуминий целият зелен цвят от никеловата сол трябва да се изхвърли. Ако остане някакъв цвят, добавете още един грам алуминий и изчакайте разтворът да се избистри. Утаеният никелов прах се добавя към 100 ml 20% NaOH разтвор и се разбърква ръчно при 60°C в продължение на 30 min. Излишъкът от NaOH се декантира и никелът се промива с 5 x100ml аликвоти дестилирана вода, за да се отстрани излишната основа. В този момент никеловият катализатор Urishubara е приготвен и готов за редукция.

Разтварят се 5 g чист фенилнитропропен в 50 ml етанол и се добавят към разтвора на Ni.2 Сега бавно се добавят 3 ml конц. HCl3 и 1 g натрошен алуминий при ръчно разбъркване. Алуминият бавно ще се разтвори с по-силно избликване на водород, отколкото при първата стъпка. Поддържането на добро разбъркване със стъклена бъркалка е от съществено значение в началото. Опитите за магнитно разбъркване ще доведат до разочарование, тъй като никелът е феромагнитен и ще залепне за пръчката, което ще попречи на излагането на повърхността, необходима за редукцията. След като алуминият се разтвори, се добавят още три милилитра HCl и още един грам Al. Добавянето на киселина и Al се повтаря, докато се добавят 10 грама Al и около 30 ml HCl. Алуминият реагира бавно. Очаквайте добавянето да отнеме около шест часа, по-дълго, ако температурата падне под 50 °C. Не е необходимо постоянно разбъркване към края, просто разбърквайте добре сместа от време на време.

След като целият алуминий е добавен и в по-голямата си част се е разпаднал, бавно се налива разтвор на 30 g NaOH в 100 ml H2O при внимателно разбъркване. Носете предпазни очила и бъдете внимателни! Неутрализацията на основата е силно екзотермична! След 30 минути всички алуминиеви утайки ще се разтворят в долния воден слой, а отгоре ще се утаи хубав оранжев алкохолен слой с мирис на амин. Никелът не се разтваря от NaOH, така че ще остане да плува между двата слоя, но това не представлява сериозен проблем. В края на краищата той не е отровен като живака или нещо подобно! Сега декантирайте горния оранжев органичен слой и дестилирайте алкохола до оранжев миризлив сироп с напълно различна миризма от тази на P2NP. Разтворете тези лакомства в ацетон и бавно добавете сярна киселина, за да се утаи аминосулфатът. Voila!!!!!! около 3 грама светложълт амфетаминов сулфат.

Това е много малък мащаб и бих искал да опитам това, но все пак се интересувам от смисли от други хора, които имат опит в този вид неща.
Аз съм новобранец и съм в началото, за да разбера всичко, което бях прочел през последните два месеца. Готов съм, имам цялото оборудване, което е необходимо, но преди да започна, бих искал да получа най-доброто познание.
Така че, добре дошли в първата ми тема.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Здравейте, за първи път ви препоръчвам да следвате вече описаните в нашия форум синтези. Там има резюме за синтеза на амфетамин. Можете да започнете от Al/Hg начина. Според мен това е най-добрият вариант за начинаещи.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Интересно :) Има ли шанс да публикувате оригиналния източник на този маршрут?

Jesse_Pinkman_

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
74

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Благодаря, там намерих и много допълнителни полезни връзки.