Bmk прах направих хидролизата с хлороводородна киселина и сместа става млечна, когато се охлади, не знам защо

marky123

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Направих хидролиза на бмк на прах със солна киселина и маслото става млечно при охлаждане каква може да е причината

EdwardMatthew

Don't buy from me
Member
Reaction score
2
Млечният вид на маслото при охлаждане след хидролиза на БМК на прах със солна киселина може да се дължи на образуването на неразтворими странични продукти или емулгиране. Обмисляли ли сте възможността за наличие на примеси в праха BMK или в използваната киселина, които биха могли да доведат до такива реакции?

mark82green

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Аз съм правил този метод няколко пъти и той работи добре трябва да направим е да вземем два литра дестилирана вода 2 литра солна киселина един килограм бмк на прах сложете го на загрята магнитна бъркалка при 95 градуса за два часа вместо да видите колелото да се разцепва то ще излезе красив златистожълт цвят

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Това е емулсия (h2o). Която е много трудна за разбиване, след около 2 седмици без движение това оцветяване изчезна. Проблемът вече не се появява, тъй като сега се преобразува без h2o.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Или по-скоро h2o се е утаило след 2 седмици

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
280
Горещото филтриране през тапа, направена отполовина памук и половин фина стъклена вата, разбива почти всяка емулсия. Или дестилирайте водата под вакуум, вакуумът разрушава азеотропа, който при атмосферно налягане би довел до парна дестилация. Добавянето на солен разтвор, наситен разтвор на NaCl, работи в повечето случаи. Има много възможности.