Мога ли да погледна тези кристали?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Как изглежда това за вас? Направих няколко неща. Нагрях амониев хлорид и формалдехид с кондензатор на Алианс и вакуумна арматура с оборот 110° отгоре и вакуумна помпа в продължение на няколко часа, оставих ги да изстинат и ги филтрирах. След това дестилирах течността под вакуум в продължение на няколко часа и кондензирах дестилата, оставих го да се охлади и го филтрирах. След това го кондензирах и филтрирах още няколко пъти. Взех филтрати № 3-5 и ги рефлуксирах в метанол, който дестилирах два пъти от кана с течност за измиване на предното стъкло, в продължение на 30 минути и го филтрирах два пъти. Оставих го да изстине във фризера, филтрирах кристалите и след това ги изплакнах с течността, която дестилирах от дъното на 3 буркана с белина с 60 ml ацетон в тях, оставени навън за една нощ и декантирани. Взех малко етилов ацетат и разтворих в него малко 2-b-4-mp, след което добавих кристалите от предишното обсъждане и 2,63 грама NaOH и 100 ml вода. Загрявах към 60°С за около 30 минути. След това го дестилирах под вакуум, докато не остана съвсем малко течност. След това добавих малко ацетон и солна киселина, докато документите ми за ph не заприличаха на 5 в книжката. Поставих го във фризера за дълго време. Това е само моят груб спомен за това, което се случи. Когато се върнах, това беше на дъното на течността. Никога преди не бях виждал това конкретно нещо. Никога не съм го усещал. Никога не съм го вкусвала. Това не се разтваря в абсолютен ацетон или абсолютен изо.
UD65BCwu8I
2DJivUCXyl

Определено не е нито едно от нещата, които сложих в колбата в началото. Не мирише на амоняк и определено не е като 2-b-4-mp, слава Богу, никога няма да изкарам тази миризма от носа си.
Изгорих малко, нямаше отчетлива миризма. Имаше аромат, но нищо, на което да мога да се спра. Димът не ми изгори носа, нито пък ми се насълзиха очите. Прилича ли на нещо, което трябва да запазя? Какъв е следващият тест?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Ами ебаси, издърпах една доста значителна линия, около 0,080-0,100 г. Изгоря, но не много лошо. Правилното количество въз основа на това, което съм прочел. Нищо, никаква активност. Hr 88 bpm след 15 минути. Помислих си, че изглежда добре ( не добре, но правилно), последваха плътно синтезаһттр://....нямам представа какво е това, но не прави нещата. Strike 2. 2 неуспехи. Мисля, че сигурно не успявам да направя метиламониев хлорид. Радвам се, че съм опитвал само по 5 г.
Доста е разочароващо, но знаех, че да се науча на химия ще бъде трудно. Връщам се към чертожната дъска 🚮

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
59

Видяхте ли различимите слоеве преди вакуумната дестилация? В EA afaik би трябвало да е много очевидно.

Вижте прикачен файл 37598

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Дори не си спомням, но трябваше поне да се удвоя, преди да го изхвърля, защото пуша метамфетамин и крек всеки ден и без да се прекристализира няколко пъти, 100 мг вероятно нямаше да направят нищо. Живееш и се учиш. Понякога човек коментира стар пост, който съм коментирал, и или ставам по-глупав, или говоря адски добре, защото някак си се уча на неща 😅

CaptainSandoz

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
62
Deals
45
Температура на топене ?
Реагент на Маркиз ?
Реагент на Либерман ?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Дори не си помислих да пробвам някакви реактиви в него, бай точката на топене беше много близка до правилното число. В рамките на няколко градуса

CaptainSandoz

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Solutions
1
Reaction score
62
Deals
45
Вече разполагате с всичко необходимо за направата на реагент на Маркиз, но добро ново за точката на топене

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Това е стара тема и този материал отдавна е изчезнал, да, тествал съм практически всичко с Маркиз, той реагира на много лекарства и фалшификати. Тези 3 цента, които струва, си заслужават цената. Имам малко CH³NH²HCL във фризера, който направих миналата седмица, и бих искал този път да проведа тази реакция в друг разтворител, тъй като съм чувал много оплаквания за EA

Dr. X

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
20
Това изглежда много познато, като най-чистия, червен под светлината амфетамин, предполага се, че мирише така, сякаш току-що сте отворили бутилка от 1 л ацетон. Искам да кажа, че това е някакъв вид мокър или нещо подобно? Не става ли трудно, след като се остави да съхне в космическа торба с някакви драскотини по лошото, за да може да изсъхне добре? И не искам да ви правя на параноици или нещо подобно, но в Breaking Bad направиха рицин, който изглежда по същия начин.

Dr. X

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
20
"Чистият" амфетамин тук мирише на ацетон. Ако е възможно, направете го в малко мек или твърд камък и го поставете под телефонно фенерче