- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,071
- Deals
- 1
Как изглежда това за вас? Направих няколко неща. Нагрях амониев хлорид и формалдехид с кондензатор на Алианс и вакуумна арматура с оборот 110° отгоре и вакуумна помпа в продължение на няколко часа, оставих ги да изстинат и ги филтрирах. След това дестилирах течността под вакуум в продължение на няколко часа и кондензирах дестилата, оставих го да се охлади и го филтрирах. След това го кондензирах и филтрирах още няколко пъти. Взех филтрати № 3-5 и ги рефлуксирах в метанол, който дестилирах два пъти от кана с течност за измиване на предното стъкло, в продължение на 30 минути и го филтрирах два пъти. Оставих го да изстине във фризера, филтрирах кристалите и след това ги изплакнах с течността, която дестилирах от дъното на 3 буркана с белина с 60 ml ацетон в тях, оставени навън за една нощ и декантирани. Взех малко етилов ацетат и разтворих в него малко 2-b-4-mp, след което добавих кристалите от предишното обсъждане и 2,63 грама NaOH и 100 ml вода. Загрявах към 60°С за около 30 минути. След това го дестилирах под вакуум, докато не остана съвсем малко течност. След това добавих малко ацетон и солна киселина, докато документите ми за ph не заприличаха на 5 в книжката. Поставих го във фризера за дълго време. Това е само моят груб спомен за това, което се случи. Когато се върнах, това беше на дъното на течността. Никога преди не бях виждал това конкретно нещо. Никога не съм го усещал. Никога не съм го вкусвала. Това не се разтваря в абсолютен ацетон или абсолютен изо.
Определено не е нито едно от нещата, които сложих в колбата в началото. Не мирише на амоняк и определено не е като 2-b-4-mp, слава Богу, никога няма да изкарам тази миризма от носа си.
Изгорих малко, нямаше отчетлива миризма. Имаше аромат, но нищо, на което да мога да се спра. Димът не ми изгори носа, нито пък ми се насълзиха очите. Прилича ли на нещо, което трябва да запазя? Какъв е следващият тест?
Определено не е нито едно от нещата, които сложих в колбата в началото. Не мирише на амоняк и определено не е като 2-b-4-mp, слава Богу, никога няма да изкарам тази миризма от носа си.
Изгорих малко, нямаше отчетлива миризма. Имаше аромат, но нищо, на което да мога да се спра. Димът не ми изгори носа, нито пък ми се насълзиха очите. Прилича ли на нещо, което трябва да запазя? Какъв е следващият тест?