Конструкция на партиден реактор "Направи си сам", 200 л

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Здравейте заедно,

току-що намерих нещо полезно, за да си построите сами 200 л партиден реактор. Това е 200л тон от неръждаема стомана, който може да се купи от магазините за селскостопански стоки. използва се за съхранение на мляко. за по-добра изолация има 2 стени с вакуум между тях.

ZkI510KLcM

идея за самия резервоар:
0z6d7YQFPa

и за капака:

Z5qMw7PL1r

дори не е необходимо да сте много талантливи, за да си направите това сами.
Неръждаемата стомана не е съвършена, но може да бъде достатъчно добра за повечето или много случаи на употреба, а допълнителното нагряване може да се приложи отвън с нещо като печка.

Не съм сигурен за заваряването на неръждаемата стомана, доколко ще е лесно, но намирането на някой, който да завари тези 3 съединителя върху тона, няма да е трудно или скъпо.

Намерих няколко употребявани такива за 50-150 €

Какво мислите за това?

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Мисля, че основната концепция е готина, но прилагането на изхода за продукта на дъното би имало повече смисъл за мен + добавянето на нещо, което прави реакционната маса да преминава през изхода напълно без много остатъци, без да се компрометира бъркалката, също би било чудесно допълнение!

Освен това се чудя как обикновената неръждаема стомана би се справила със силните киселини? Чух, че някой тук използвал бъркалка от неръждаема стомана, която просто изчезнала в киселинния разтвор, който се опитал да разбърка.

tweaker2

Don't buy from me
Resident
Reaction score
20
Неръждаемата стомана и киселината са голямо "не", дори в ниска концентрация

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Търсех боя, устойчива на химикали, и открих това... Нямам представа дали е добра или не за този 200-литров реактор.

Химически устойчива епоксидна боя издържа една година в сярна и солна киселина!

За приложения, изискващи изключителна химическа устойчивост, особено на киселини, горива и масла, Master Bond разработи EP21AR. Независимо дали става дума за покритие, облицовка, свързване или уплътняване, тази двукомпонентна епоксидна смола издържа на тежки, киселинни среди, включително продължително потапяне в 96-98% сярна киселина и 36% солна киселина за повече от година.

С диелектрична якост от 400 волта/мил, EP21AR е трайна и стабилна епоксидна смола, която е и отличен електрически изолатор. Коефициентът му на термично разширение е 45-55 ppm/°C и може да се използва в диапазона от -60°F до +275°F. Той създава високоякостни, устойчиви на износване връзки с якост на опън над 10 000 psi, якост на срязване над 2 700 psi и якост на натиск над 14 000 psi при 75°F.

EP21AR е лесен за употреба с прощаващо тегловно съотношение на сместа 2 към 1 и смесен вискозитет от 10 000-15 000 cps. Той е 100% реактивен, без разтворители или разредители, и може да се нанася гладко с всякаква дебелина. Тази епоксидна смола има работен живот от 45 до 55 минути при стайна температура за 200-грамова партида и се втвърдява при стайна температура или по-бързо при повишени температури. Свързва се добре с голямо разнообразие от основи, включително метали, стъкло, керамика, цимент, вулканизирани каучуци, дърво и много пластмаси.

EP21AR е опакован в комплекти от контейнери за пинта, кварц, галон и 5 галона. Той намира широко приложение в редица отрасли, включително в нефтената и химическата промишленост, поддръжката и ремонта, оптиката, металообработката, производството на уреди и електротехниката/електрониката.

edy's

Don't buy from me
Resident
Language
🇳🇱
Reaction score
46
Унклен Венстър се занимава с проблема с покритието на вътрешността на пожарогасителя, предполагам, че ще свърши работа в този съд.
Хубава работа, колега .
Дишай с нестандартно мислене!!!
Мисля, че помогнахте на много хора да стигнат до тук цел👍
Smart мислене,Обичам тази общност и как тя е вземане на импровизация и идеи в открит да запълни пропуските от приятели в here.helping в вземане на shit възможно за доброто на това, което обичаме.fuck standers. И да отворим нови врати заедно
Наистина този voren работи .proud to be part of this
Обичам стартера за неговата смелост и отдаденост за постигане на свобода за всеки член.
Обичам ви всички
Това е гадното, което помага,споделяне на идеи.не се дръжте назад!!! Обичам го🥰😄👍

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
А други продукти за защита на металните реакционни съдове намерих в тази тема за конвертиране на APAAN в P2P:

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Здравейте, завършен ли е проектът? Работи ли?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Защото намерих сравнително евтин продукт.
Клийнът е на разположение:

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Хубав човек, единственият проблем, който виждам тук, може да бъде неръждаемата стомана, тъй като тя не е устойчива на някои химикали, използвани в производството на най-разпространените лекарства.

Всъщност спряхме да си говорим по тази тема.
Мисля, че последното нещо, което се опитахме да обсъдим, беше как да покрием резервоарите от неръждаема стомана, за да ги направим подходящи за производството на лекарства.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Аз също си мислех, че ще е трудно с неръждаемата стомана, но благодаря за бързия отговор

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
303
Гигантски промишлени резервоари се обработват с HF (да, това е парадоксално смешно), за да се образува флуориден вътрешен слой, за който се казва, че е устойчив на конц. H2SO4... това съм го чувал като практическа мярка, но никога не съм го пробвал, макар да съм сигурен, че има много теория зад това, просто трябва да си направите документацията, вътрешното покритие от полимерни материали също е напълно логично.