Wordpress е написан на PHP. Първоначално това е "система за управление на статии", в която можете да работите върху блог и да го публикувате на определени дати, с коментар. Подобно на работата на много вестници.
Така или иначе с определени плъгини, като например woocomerce, можете да го превърнете в магазин. Но тъй като wordpress се използва толкова често, обикновено е цел на много хакери. Но иначе бих казал, че _би трябвало_ да е безопасно.
Единственото лошо нещо е, че някои хора имат изключен javascript, така че wordpress може да не работи за тях. Тъй като да, js е нишка за доставчика, не мисля, че правителството би изиграло картата си (използвайки уязвимост в двигателя на tor браузъра js) за случаен доставчик, но предполагам, че те биха използвали такива неща по-скоро за залавяне на педофили или терористи, защото ако техният трик стане публичен, той ще бъде поправен от общността (tor с отворен код).
Бих казал, че Wordpress е добър дори за група доставчици, които го споделят, освен ако планирате да създадете нов пазар на белите къщи, тогава трябва да започнете да се притеснявате да не използвате js, да имате няколко скрити лукови услуги (за да поддържате повече потребители едновременно), captcha, за да изхвърляте ботове...
По дяволите, много хора дори не осъзнават колко сигурност има WHM. Например те дори проверяваха дали заявката ви идва от истинска имплементация на браузъра, отне ми много време да осъзная как са го направили:
Това, което направих, беше да препращам всички заявки към техния сървър и да им отговарям обратно. Можете да използвате това, за да представите напълно оригинален сайт, но единственият фактор, който променяте, е адресът за депозиране на btc... Нейната основно човек в средата. Не, никога не съм използвал това, за да фиширам някого, само за проучване. Първо използвах обикновен JAVA сървър, който само пренасочваше заявката към оригиналния сървър. Това не работеше и аз нямах представа защо. Когато опитах същото с nginx, то работеше добре. Тогава разбрах как го правят... Те проверяваха дали заглавията започват с главни букви, както е по дефиниция. Повечето имплементации имаха имена на хедъри с малки букви. Но браузърът tor и повечето браузъри използваха "големи букви" в имената, например "content-type" срещу "Content-Type". Така че използвах python raw socket to и изградих свои собствени http шибани реверанси! И това работи като чар.
Например Dread няма такава защита, така че лесно можете да напишете фишинг сайт за Dread.
Както виждате, зад кулисите се случват много повече глупости по отношение на сигурността, но дори ако продавате около 20 000 долара на ден, не бих се притеснявал много. Така че просто се побъркайте и използвайте wordpress, но оставете някой професионалист да го създаде за вас.