Question Как да си направим метиламин?

Hank Shrader

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Здравейте на всички, знаете ли един или повече методи за получаване на метиламин? Видях видеото във форума(http://bbzzzsvqcrqtki6umym9itixfhni...d.onion/media/methylaminine-hcliSynthesis.18/), но от това, което разбирам, не се получава много метиламин, останалото остава амониев хлорид, който трябва да се използва повторно.

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
250 грама амониев хлорид и 500 грама 37% формалдехид се смесват в колба с кръгло дъно с обем 1 л, нагряват се и се поддържа температура 104 градуса по Целзий. Дестилира се, докато не се появи повече вода. Това отне около 6 часа. Когато водата свърши, колбата се отстрани от нагревателната мантия и се охлади във фризера под 10 градуса по Целзий. Всички кристали амониев хлорид излязоха. Филтрирах амониевия хлорид и прехвърлих течността в друга чаша. След това течността се концентрира до половината от обема си и от нея излезе още амониев хлорид. Отново се филтрира и течността отново се концентрира до половината от обема си. Когато течността се оцвети в оранжево и произведе много изпарения, течността се преля в друга чаша и веднага се появиха кристали, които се превърнаха в твърда торта. Охлажда се отново под 10 градуса по Целзий. След това се промива с 250 ml хлороформ и се филтрира отново. Филтрираните кристали се варят в 250 ml абсолютен метанол и целият метиламин се разтваря. Остава малко амониев хлорид. Филтрира се и амониевият хлорид се изхвърля. Филтрираната течност се охлажда във фризер за една нощ и отново се филтрира. Добивът е 72 грама чист метиламин.

Има много страници, на които можете да намерите метиламин.

И много по-добри.

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
Съжалявам, че за първи път връзката ми беше нулирана, така че прикачените файлове не бяха качени. ето видеото

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,895
Deals
1
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/methylamine-hydrochloride-synthesis-large-scale.617/
Това е същият метод, както във видеото.

Той е най-простият.

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163

Hank Shrader

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Има ли начин да има повече метиламин и по-малко амониев хлорид?

Hank Shrader

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Знаете ли кой е най-добрият метод за получаване на чист метиламин, защото видях, че има повече методи

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
да, винаги има множество методи за получаване на крайни продукти, но или добивът им е нежелан, или изискват много сложно оборудване и резултатите не си струват мъката.

По горния метод не се изисква специална стъклария и добивите са около ~90%. така че това е най-доброто, за което мога да се сетя.

А горепосоченият продукт е метиламин hcl и се нуждаете от ~40% воден разтвор, така че разтворът, който ще получите, ще бъде достатъчен.

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
Аз не го правя сам, вместо това го купувам, защото е супер евтин около 1 долара - 50 ст. за литър 99% течен дсм.

Attachments

• Kkgn6ThvPs.png
    Kkgn6ThvPs.png
    218.7 KB · Views: 164

Hank Shrader

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Искам да го произвеждам сам, за да видя колко пари мога да изкарам, засега не мисля, че е разумно да произвеждам директно метамфетамин. така или иначе защо купувате метилен, а не метиламин?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,895
Deals
1
Вашият метод, който е описан от вас по-горе, има 49,6% добив (в случай, че става въпрос за истински чист метиламин). Моля, не подвеждайте хората тук.
не

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
Наистина съжалявам, че гледах друг синтез и не гледах внимателно намерението ми не беше да подвеждам никого и тази грешка няма да се повтори.

а този не трябваше да го публикувам тук ставаше въпрос за извличане на DCM от смес в разредители.

Извинявам се, че го провалих.

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
H0mAVSLgM5

Всъщност това е вашият за 2,5 долара за килограм метиламин hcl и 50 цента за 40% лик. метиламин (и те изнасят за европа, но не и за америка)

супер евтино, а?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,895
Deals
1
Бих ви препоръчал да опитате метода от видеоклипа на форума на ВВ.

Last edited: