Доколкото ми е известно, дори ако плащате с кредитна карта, банката ви не може да види какво точно сте поръчали и от кой продавач, при условие че пазарът или доставчикът на плащания (уеб порталите на трети страни, които някои уебсайтове използват за обработка на плащането, обикновено ви пренасочват към отделна страница, където въвеждате информацията за кредитната си карта) не предоставят тази доброволна допълнителна информация, която не е необходима за извършване на плащането. Пазари като Ebay или по правило всички пазари с китайски произход не я предоставят. Ако поръчате там, плащането първо се изпраща по сметка, собственост на пазара, и след това те го препращат на продавача, което означава, че ако поръчате нещо "подозрително" като химикали, банката ви не може да види, че всъщност сте поръчали химикал, а само че сте поръчали нещо от Ebay.
Опаковането обаче зависи от продавача! Поръчването на незаконни неща е рисковано, особено когато по време на транспортирането пакетът пресича юрисдикции (когато пакетът отива от ЕС в САЩ или обратно), в който случай той се проверява от митниците. Ако на етикета е изписано името на незаконен химикал, те ще го конфискуват. Същото важи и когато го разпознаят или съдържанието на пакета изглежда подозрително като цяло при сканиране. Въпреки това от моя опит продавачите на химикали са доста добри в етикетирането на пакетите като нещо друго, за да избегнат подозрения. Те правят това дори със законни химикали. Ако избягвате откровено подозрителни продавачи и пазари, би трябвало да сте добре. Можете да попитате в този форум, обикновено някой, който вече е поръчвал оттам, може да провери легитимността. Самият аз никога не поръчвам химикали от места извън общата ми юрисдикция и никога не съм имал проблем заради това.
Не искам да ви натяквам за нещо толкова незначително, но химикалите, които споменахте, не са "прекурсори". Прекурсорът е химикал, който е основен градивен елемент в крайния или предпоследния синтез (със състав, състоящ се от функционални групи и атоми, подредени по начин, който е пряко приложим при синтеза на незаконни съединения). Прекурсорът обикновено се променя, (разширява се или се редуцира), за да се получи незаконно съединение. Неща като NaOH или IPA са разтворители, които само създават условия, необходими за реакцията на прекурсора. За разлика от прекурсорите те обикновено са взаимозаменяеми и дават същия или близък резултат. Такива разтворители с изключително широк спектър от приложения обикновено са законни и напълно безполезни. От опит препоръчвам винаги да подготвяте обяснение за законната употреба на всеки химикал, който поръчвате. Дори когато след това сте заподозрян, можете да избегнете съдебно преследване, ако направите така, че да изглежда, че сте ги използвали законно.
Радвам се да видя още един таен химик сред нас. Насладете се на пътуването. Изхождайки от въпросите ви, предполагам, че тепърва започвате това пътуване, така че като приятелски съвет очаквайте нещата да се объркат. Не си мислете, че можете да избегнете всички грешки или последствия. Ако нямате нереални очаквания, няма как да се разочаровате, както казвам аз.