Question Как да разграничим кокаина от бензокаина?

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Здравейте, някой знае ли как да се отдели кокаинът от бензокаина? Изчерпват ми се идеите, благодаря

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Какви бяха идеите ви в началото? Как това не е тривиално?

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Мислех за свободно базиране на кокаина с NaOH и загряване на разтвора до грубо 90С, така че повечето от режещите агенти с по-ниски температури на топене да се разтопят и да изплуват на върха на водата, така че да мога да филтрирам през фуния на Бюхнер или да декантирам разтвора и кокаиновата база да се отдели, за левамизол, лидокаин, фенацетин и др. би трябвало лесно да се получи, защото температурите на топене са доста различни (за вещества с по-висока температура на топене просто бих го направил в обратна посока), но температурата на топене на бензокаина ми се струва твърде сходна с тази на кокаина, за да го направя, а и не мога да намеря достоверни данни за химичните свойства на бензокаина, в един сайт пише 0,4mg/l, в друг - 0,4g/l, освен това липсва информация за химичните свойства, които са за основата, HCl, температурите на кипене във вакуум, атм...

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Така че. Струва ми се, че един добър начин е да използвате много студена вода. Според някои сайтове разтворимостта на кокаин HCl е 2 g/ml, а на бензокаин=2,4mg/ml.
Бих опитал с 2 мл/г студена вода и бих я декантирал от бензокаина, който ще бъде сгурия, почиваща на дъното.
В 10 г кокаин/ 20 мл могат да се задържат само 50 мг бензокаин и това е безопасно, защото няма реакция. Изпарявайте с вентилатор в чиния

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Наистина искам да знам какво е правил до този момент и как е решил да ги направи, защото преди е правил по-сложни неща от това.

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Това е проблемът, ако кокаинът е HCl, бензокаинът в крайна сметка също е HCl, така че и двете са разтворими във вода, ако освободя кокаина от основи, и двете се освобождават от основи и имат лоша разтворимост във вода.

View previous replies…

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Бензокаин HCl все още е само 2,85 mg/ml разтворимост във вода, така че по същество нищо не се променя

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Благодаря, не можах да намеря никакви данни за това.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Ако... кокаинът е HCl, то бензокаинът в крайна сметка е HCl....too🤔. Въз основа на какъв механизъм. Повярвайте ми, неутрализирането на киселината на Луис беше първото нещо, което обмислих, последвано от ифициране на киселината. А " В/А екстракция" добави няколко изплаквания към нея и щеше да извади някои неща, но не и бензокаин.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Може да е добър. Понякога правиш неща въз основа на богат опит, а понякога правиш безумни глупости на сляпо, без логична причина. Аз проучвам живота си докрай.

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Не разбирам какво искаш да кажеш, мен ли имаш предвид с това: "Понякога правиш неща въз основа на богат опит, а понякога правиш безумни глупости на сляпо без логична причина"?

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Никой не знае какво сте правили, какви са били идеите ви или откъде са дошли, така че той не ви има предвид.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Цялата " различни точки на топене и фуния на Бюхнер" ;
A. Не може да се направи, освен ако нямате нагрята фуния на Бюхнер, веднага щом топлият разтворител попадне в тази фуния, той вече не се топи
B. Звучи като добър план за запушване на фунията ви.
Най-изследваният метод, който не е свързан с екстракция на В/А, е хлороформ и хексан за " дефат х 3. Това е доказаният метод за отстраняване на левамизол без неутрализиране на HCl

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Фуния на Бюхнер за нагряване