Здравейте,
Надявам се, че четете това у дома, а не в претъпкания с пара малайзийски център за задържане.
Шегата настрана, но никога, ама никога не бих препоръчал на никого да взема на борда нещо подобно на огнестрелни оръжия, експлозиви и незаконни наркотици. Няма значение дали смятате, че е малко количество и можете да го скриете, или е голямо количество и искате да го погълнете. Това, което най-много ме притеснява, е фактът, че сте готови да рискувате вероятно десетилетия от свободата си да ви бъде отнета за най-малкото количество от какъвто и да е наркотик в тези страни. Индонезия, Бруней, Малайзия, Китай, Виетнам, Тайланд - и почти всички страни, които не са в Европейския съюз, ще направят ужасяващи неща с живота и благосъстоянието ви за обвинения в употреба на наркотици. По дяволите, дори и в ЕС всичко ще завърши зле, единствената разлика е, че няма да получите буквално доживотна или реална смъртна присъда.
В началото на 20-те си години имах тежък и дългогодишен навик към хероина и кокаина. В Обединеното кралство разполагах с неограничени запаси от тях (почти). Връщах се в родината си в ЕС и трябваше да взема запаси, които да ми стигнат за 10 дни. Бях много наивен и прекалено самоуверен. Опаковах 10 г страхотен афганистански хероин в 15-20 малки камъчета, които увивах в хартия за пушене и двоен слой фолио, които щяха да бъдат запечатани на топло. Слагах всеки камък в различни лични вещи: например един в един чорап, друг в следващия; два в този малък джоб на дънките; един в боксерките (за 10 дни се вземат много чифтове боксерки и чорапи); сгъвах тениски и слагах по един камък и там. Сгъвах и притисках всички вещи с хероин в тях много добре, дори ги гладех, за да изглеждат наистина престижно и митничарят да не иска да бъде груб селянин и да ми развали дрехите за празниците. Този ден щях да съм трезвен, без улично облекло, без странно ''гангстерско'' поведение.
Това беше направено два пъти. Поглеждам назад и никога не бих го направил на тази възраст. Просто имах късмет. На всяко летище има кучета. Знам, че в Югоизточна Азия контрабандата на наркотици и тероризмът предизвикват голямо безпокойство, затова полагат допълнителни усилия, за да открият тези неща.
Силно ви препоръчвам дори да не си помисляте да правите това. Имайте предвид, че аз го направих преди около 15 години. Всяка година охраната на летищата става все по-добра в прехващането на забранени предмети.
Препоръчвам ви да използвате DHL, UPS или която и да е друга куриерска услуга, налична във вашия регион, и да използвате фалшиви имена, телефони на изплащане, еднократни имейл акаунти и празни адреси от типа на сейф.