- Reaction score
- 53
Първият път имах 3,5 г, а първият път имах 5,5-6 г, потенциалните ми грешки са, че рН не беше много добро, мисля, че може би прекалено ниско, и моят 4-MMC не беше много бял след филтрирането, мисля, че е защото оставих ацетон и HCl разтвор с 4mmc във фризера, защото няколко часа по-късно разтворът на бялото мляко беше бял, но с малко червено/оранжево, мисля, че направих грешка и в метилирането, мисля, че оставих разтвора повече от 2 часа, не знам дали това е грешка, а и разтворът ми не беше горещ, правя го на тавана и температурата е ниска, така че.. Може би реакцията не е достатъчно гореща, за да има максимален добив, може би мога да загрея разтвора в началото, за да започна реакцията?
Първия път, когато поставих 4-MMC/ацетон/HCl във фризера за 8-10 часа, скалата 4-MMC беше много бяла, но ацетонът/HCl беше в долната част, защото не я смесих преди стъпката във фризера.
Ако някой може да ми помогне да увелича добива, моля :'(
Първия път, когато поставих 4-MMC/ацетон/HCl във фризера за 8-10 часа, скалата 4-MMC беше много бяла, но ацетонът/HCl беше в долната част, защото не я смесих преди стъпката във фризера.
Ако някой може да ми помогне да увелича добива, моля :'(