Содата за хляб разрушава ли моята фрибаза?

studentt

Don't buy from me
Resident
Reaction score
8
Промивам фребъра си с 10% разтвор на сода за хляб ( 1 литър вода/100 г сода за хляб). равен обем на фребъра. може ли да унищожи фребъра ми? или е прекалено много сода за хляб. защото когато го доведа до ph, не падат никакви соли.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,103
Deals
1
Разкажете ни това, какво очаквате от него да направи? Натриевият бикарбонат може да действа като киселина или основа в зависимост от ситуацията. Ако вече разполагате с основен кокаин и планирате да го координирате със солта, не виждам полза от алкалния разтвор. Но аз не знам всичко

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,103
Deals
1
Струва ми се, че превръщате основния си кокаин в кокаинова въглена киселина, което ще ви попречи да го превърнете в HCl сол, ако това е, което се опитвате да направите ( да превърнете кокаина в HCl), да, содата за хляб го прецаква. Натриевият бикарбонат се дисоциира на Na+ и Hco2-. HCo2- се свързва с H+ на кокаиновата киселина на Луис и го заема, така че Cl- не може да се

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,103
Deals
1
ШИРИТ. НЕ СЪЗНАВАХ, че това е в метакатиони. Не можете да изтривате коментари, така че просто ще седя тук и ще изглеждам като задник за вечни времена. Отговорът вероятно все още е "да".

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
В някои източници прочетох, че натриев карбонат може да бъде добавен към разтвора вода + фреш в случай на пречистване на метамфетамин и мдма фреш чрез етер или DCM. Натриевият карбонат намалява разтворимостта на водата и помага за отделянето на свободната база.
Но аз съм пълна нула в химията, дори да съм добър инженер, се по-добре да получа потвърждение от някой по-опитен.