моето мнение за клонираните КС е, че е сложно и технически трудно. четох за това известно време, но осъзнах, че може би греша, но за да клонирате карта и да теглите пари от нея, ви е необходим софтуер (софтуер за запис на EMV чип четец), който ще запише откраднатите данни от чуждата КС на чисто нова карта. с чип и магнитна пружина такъв софтуер има само за банките и струва около 30 хил. намерих на ДНМ разни продавачи, които предлагат такъв пиратски софтуер за 1 хил. но навсякъде се натъкнах, че са измамници и че такъв пиратски софтуер не съществува има само оригинален лицензиран софтуер, който се предлага за регистрирани фирми.
Едно време беше възможно беше по-лесно защото данните (tarck1-3) необходими за записването се съхраняваха на магнитната пружина на картата но от както са новите карти с EMV чип е по-сложно но не е невъзможно трябва да знаеш как да го направиш а аз не съм видял това.
за да получите данните от чужда карта ви е необходим скимер и фалшив кийлогър или мини-шпионка, поставени на банкомата, насочени към пина на клавиатурата, за да запишат пина, има много продавачи на това устройство, но много от тях са измамници това е риск един от тях е
https://t.me/SKIMMINGpARTs
но също така прочетох, че това е измама, но може да е фалшива следа от конкурент, не знам.
Определено си заслужава да се проучи лично аз мисля, че винаги ще има хакери, които ще могат да използват финансовата система.