- Reaction score
- 53
Здравейте, момчета!
Намерих синтез на метамфетамин от P2NP, затова споделям тук !
Синтез на метамфетамин:
Основният проблем при синтеза на метамфетамин е набавянето на прекурсорите.
Доколкото ми е известно, фенил-2-пропанонът е най-прекият прекурсор и е
(за съжаление?) в Списък III на контролираните вещества. Той няма
фармакологична активност и въпреки това DEA е сметнала за подходящо да го регулира около 1975 г.
Първият синтез, който ще направя, използва това вещество като изходна суровина. Всъщност
все още е възможно да се намери това вещество, скрито в складовете в много
университети, които вероятно са закупили съединението, преди то да бъде контролирано.
Един мой приятел попадна на 500 ml, произведени от Eastman Kodak, в складовото помещение в
Принстън. Закупих 100 ml, когато живеех в Англия преди много години, и не
първия си опит с него. Реакцията може да бъде завършена за около 6 часа, което дава
около 60 %; аз съм биолог, а не химик, така че някой, който знае какво
вероятно би могъл да подобри този резултат.
Реагенти:
1-фенил-2-пропанон: 20 gm
EtOH: 100 ml
Метиламин 40% във вода: 100 ml
Алуминиево фолио: 20 gm
Живак II хлорид: 150 mg
Горната смес се рефлуксира при разбъркване в продължение на два часа в 500 ml колба с кръгло дъно.
Концентрира се сместа под намалено налягане при стайна температура. Изсипете върху ледено студена
KOH sol'n (60 gm в около 200 ml вода). На този етап могат да възникнат големи проблеми
да се случат. Освобождава се голямо количество топлина. Добавяйте много бавно* и дръжте в
ледена баня. Топлината ще разгради вашия продукт до бог знае какво и може да
да се окаже на тавана, ако не внимавате.) Екстрактен разтвор с/ 125 х 3 ml
етилов етер. Възстановете органичния слой. Екстрахирайте етера с 3N HCl 25 x 3 ml.
Добавете 30 ml разтвор на 6 N NaOH (студен) към киселинния разтвор, добавете още, ако разтворът е
не е много основен. Екстрахирайте основния разтвор с 25 x 3 ml етер. Изсушава се над
безводен натриев сулфат, филтрирайте. Ротационно се изключва етерът (дестилира се при редуцирана температура).
под налягане, ако искате да се изфукате, но това не е абсолютно необходимо) и
разтваря се отново в безводен етер, 100-200 ml. Вдигнете балон със сух газ HCl (направен от мен
капене на концентриран HCl върху концентрирана сярна киселина) през сместа и се добавя метедрин HCl
трябва да се получи бял пухкав прах.
Филтрирайте мета и повторете за втората и третата реколта. Следващите култури могат да бъдат розови или пурпурни и
са все още ефективни от фармакологична гледна точка, но не са много чисти. Надявам се, че това
е това, което търсите.
Намерих синтез на метамфетамин от P2NP, затова споделям тук !
Повтарям : /!\ НЕ Е ЗА ЛИЧНА ИЛИ НЕЗАКОННА УПОТРЕБА, ТОВА Е САМО ЗА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ЦЕЛ !!! /!\
Синтез на метамфетамин:
Основният проблем при синтеза на метамфетамин е набавянето на прекурсорите.
Доколкото ми е известно, фенил-2-пропанонът е най-прекият прекурсор и е
(за съжаление?) в Списък III на контролираните вещества. Той няма
фармакологична активност и въпреки това DEA е сметнала за подходящо да го регулира около 1975 г.
Първият синтез, който ще направя, използва това вещество като изходна суровина. Всъщност
все още е възможно да се намери това вещество, скрито в складовете в много
университети, които вероятно са закупили съединението, преди то да бъде контролирано.
Един мой приятел попадна на 500 ml, произведени от Eastman Kodak, в складовото помещение в
Принстън. Закупих 100 ml, когато живеех в Англия преди много години, и не
първия си опит с него. Реакцията може да бъде завършена за около 6 часа, което дава
около 60 %; аз съм биолог, а не химик, така че някой, който знае какво
вероятно би могъл да подобри този резултат.
Реагенти:
1-фенил-2-пропанон: 20 gm
EtOH: 100 ml
Метиламин 40% във вода: 100 ml
Алуминиево фолио: 20 gm
Живак II хлорид: 150 mg
Горната смес се рефлуксира при разбъркване в продължение на два часа в 500 ml колба с кръгло дъно.
Концентрира се сместа под намалено налягане при стайна температура. Изсипете върху ледено студена
KOH sol'n (60 gm в около 200 ml вода). На този етап могат да възникнат големи проблеми
да се случат. Освобождава се голямо количество топлина. Добавяйте много бавно* и дръжте в
ледена баня. Топлината ще разгради вашия продукт до бог знае какво и може да
да се окаже на тавана, ако не внимавате.) Екстрактен разтвор с/ 125 х 3 ml
етилов етер. Възстановете органичния слой. Екстрахирайте етера с 3N HCl 25 x 3 ml.
Добавете 30 ml разтвор на 6 N NaOH (студен) към киселинния разтвор, добавете още, ако разтворът е
не е много основен. Екстрахирайте основния разтвор с 25 x 3 ml етер. Изсушава се над
безводен натриев сулфат, филтрирайте. Ротационно се изключва етерът (дестилира се при редуцирана температура).
под налягане, ако искате да се изфукате, но това не е абсолютно необходимо) и
разтваря се отново в безводен етер, 100-200 ml. Вдигнете балон със сух газ HCl (направен от мен
капене на концентриран HCl върху концентрирана сярна киселина) през сместа и се добавя метедрин HCl
трябва да се получи бял пухкав прах.
Филтрирайте мета и повторете за втората и третата реколта. Следващите култури могат да бъдат розови или пурпурни и
са все още ефективни от фармакологична гледна точка, но не са много чисти. Надявам се, че това
е това, което търсите.