Метиламиниране - Материалът на съда - някои въпроси

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Здравейте. досега извършвах реакцията на метилиране с по-ниска скорост в лабораторни стъклени колби, като последователно увеличавах мащаба в HDPE барабани. Процесът на промиване със свободни основи, както и самото подкиселяване със солна киселина също бяха извършвани в същия съд.

Бих искал да попитам дали целият процес от метиламинирането до почистването и подкиселяването може да се извърши в съд от неръждаема стомана? Реагентите, използвани по време на процеса, са:
- dcm
- метиламин 40 % във вода
- bk4
- ацетон
- солна киселина 37 във вода

По избор:
- nmp
- бензол

Дали неръждаемата стомана няма да попречи на някой от тези реагенти? Най-много се страхувам от етапа на подкиселяване със солна киселина в такъв съд от неръждаема стомана.

Поздрави и стандартни благодарности за вашата помощ, този форум е безценен ❤️.

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Неръждаемата стомана е лоша идея. Свободната основа реагира с метала и се разлага. солната киселина след няколко варела ще даде ръжда по всякакъв начин. използвайте HDPE или стъкло, можете да използвате и полипропилен

Prima4mmc

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Благодаря ви за отговора. Доколкото знам, подходящи са емайлираните съдове, знаете ли нещо за това?

Що се отнася до hdpe, напълно сте прав, в момента използвам варел curtec 68,5L. Работи перфектно

ChemDamn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
28
Да, емайлираните съдове също са подходящи