Question Нуждаете се от химик, който да обясни синтез, споделен тук

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148

Преди всичко поздравявам всички членове нафорума .

Ще ви разкажа малко за себе си и за проблемите, които имах, докато изучавах и прилагах някои синтези във форума. Мисля, че професионалните подземни химици тук ще решат моите проблеми :)

От около 1 месец разглеждам всички синтези, споделени в този форум, и някои точки, където хората имат проблеми, и спокойно изпитвам потенциалните проблеми, които те срещат. Много се интересувам от амфетамина и неговите производни заради катедрата, която изучавах в университета. Затова се опитвам да правя проучвания от чужди източници и да получавам информацията, която искам, вместо да се уча от идиоти, които имат диплома в моята страна и не знаят нищо.

Аз живея в Турция. Следователно майчиният ми език е турският. Термините, които използвате при някои сделки тук, са много различни от тези при нас. Не мога да разбера какво се опитвате да направите в някои синтези. Почти невъзможно е да потърся термин или дума, която не разбирам, в интернет или във форума.
Намерих синтеза, който написах по-долу, в този форум. За съжаление нашият член, който сподели този синтез, не сподели много обяснителна информация за младите химици :(

Без да се бавя повече, ще напиша на вас, уважаеми мои професионални учители, въпроси до редовете по-долу / като номерирам частите, които съм поставил. Ще ви бъда благодарен, ако можете да отговорите на въпросите така, както съм ги номерирал. :)

4,8g PseudoE /1
2,5g RP
6g I2 /2
1,5ml H3PO4

маслена баня
4 часа рефлукс
след реакцията:

150ml DH2O /3
добавете NaOH PH 12+ /3-1
100ml Xylene /3-2

промийте с топла, студена DH2O /4
отделна фуния /5

+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
добавете 35%HCL PH 7 /6-2

изпарете на топло /7
промийте със студен ацетон /8
рекристализация в изопропилов алкохол с ацетон /9
оставете във фризера за 12 часа
филтрирайте

МОИТЕ ВЪПРОСИ:
1: Псевдоефедринът, който изваждаме и слагаме директно от споменатите тук псевдоефедринови лекарства, ли е или е чист (хапчетата, които извадихме от кутията и раздробихме без никакво действие)... Ако е лекарство, какво лекарство бихте препоръчали и има ли значение колко мг е то? Псевдоефедринът (ПЕХ) е изписан на някои кутии с лекарства в нашата страна. Предполагам, че изписването на PEH означава, че е безполезен за този процес.
2: Тук се споменава йод. но изписването на I2 ме обърка. Когато попитах учителя си, той каза, че това е йодно съединение, но самият той не знае. Какво означава цифрата 2?
3: След реакцията ще правим ли операциите, които направихме тук, в мехурчето, в което е протекла реакцията, или трябва да направим това отделно в чаша?
3-1: Доколкото разбирам, от нас се искаше да повишим нивото на рН над 12, като използваме натриев хидроксид. Ако съм разбрал правилно, просто кажете ДА, ИДИОТ :D

3-2: Ако сме повишили нивото на рН в предишната статия, защо добавяме отново киселина и нарушаваме баланса на рН? Каква е целта на добавянето ни?
4: Не разбирам нищо от направеното в тази статия, моля, обяснете ясно или публикувайте статия или видеоклип, където мога да се науча.
5: Не разбирам нищо от направеното в тази статия, моля, обяснете ясно или публикувайте статия или видеоклип, където мога да се науча.
6: къде добавяме
6-1: къде добавяме
6:2: Мисля, че това, което се опитваме да направим тук, е да неутрализираме сместа с помощта на HCl. (но все още не знам в каква смес да добавим нещата тук:D)
7: каква е целта ни да направим това и каква смес се опитваме да изпарим
8: какво представлява процесът на промиване със студен ацетон и защо се прави? (Имам нужда от ясно обяснение как се прави това, защото това е ситуация, която ще науча за първи път)
9: Това е въпросът, по който най-много искам да получа разяснения. Не знам нищо за него. Имам нужда от ясно обяснение как се прави това и защо.

Мисля, че това са всички въпроси, от които се нуждая. Предварително благодаря на всички за отговорите. И също така бих искала да отбележа, че се опитвам да разбера почти всички синтези, споделени от нашата учителка Г.Патън, като си водя бележки в тетрадката и работя върху тях. На първата страница на тетрадката си отбелязах, че вие сте моят таен герой.
Ако някой ден ме арестуват, ще разкажа за вас на всичките си приятели в затвора. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Solution
No, sorry, you actually made an effort to read the syntheses. I won't be like that. But really, can you link to the original synthesis description, because the steps you describe doesn't make sense.
But:
5. You add the xylene to bind the amphetamine freebase in. It's soluble in xylene or toluene, but not water soluble, so it will form a layer on top of the layer of water and water soluble stuff. Then you pour everything in a separating funnel (if you don't know what a separating funnel is and how to use it, research that) and let the layers separate, after which you drain out the bottom water layer.
You're now left with a rather dirty mix of xylene, freebase meth and impurities in your funnel. You pour water on that, shake the funnel...

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
първо изучете термините и техниките на органичната химия, за да разберете процесите и термините, които бих ви препоръчал да започнете оттук.
също така гледайте видеоклиповете на други синтези в този форум, за да можете да добиете по-добра представа. също така има много видеоклипове в youtube, в които можете да разберете процесите по-добре.
Няколко указания от мен биха били: 1.или използвайте вече пречистено псевдо, ако имате натрошени хапчета, трябва да отделите псевдо от пълнителите на хапчетата (мисля, че има пост за това тук, не съм сигурен, но можете да го намерите и другаде). 2.I2 е йод в елементарната му форма, той е едно от тези съединения като кислорода (O2), които се появяват винаги в съкращението на 2.така че нормален йод. ако сте попитали учителя по химия това и не е знаел, той трябва да бъде уволнен.

Ако го направиш, недей да правиш това xD
И също така късмет в твоите начинания има много по-квалифицирани хора от мен в този форум, които винаги са готови да помогнат.
Бъдете в безопасност.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
1: Това е чист ефедрин или псевдоефедрин.
2: Това е чист йодон
3: В същия съд за рактиране, ако не ви се иска да изливате нещата
3.1: да, ти си глупак
3.2: Добавяте хидроксид, за да получите масло със свободна основа. След отделянето го обработвате с киселина, за да получите солевата форма на продукта. Проучете "Екстракция с киселина/основа".
4: И така, стигнах дотук, а сега казваш, че не разбираш нищо?
5: Добре, приключвам. Просто прочети за основните принципи на химията и гледай много видеоклипове по химия в youtube.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Не, съжалявам, но всъщност сте положили усилия да прочетете синтезите. Аз няма да бъда такъв. Но наистина, можете ли да дадете линк към оригиналното описание на синтеза, защото стъпките, които описвате, нямат смисъл.
Но:
5. Добавяте ксилола, за да свържете свободната амфетаминова база в него. Тя е разтворима в ксилол или толуол, но не е разтворима във вода, така че ще образува слой върху слоя от вода и водоразтворими неща. След това изсипвате всичко в разделителна фуния (ако не знаете какво е разделителна фуния и как се използва, проучете това) и оставяте слоевете да се разделят, след което източвате долния воден слой.
Сега във фунията ви остава доста мръсна смес от ксилол, свободен метамфетамин и примеси. Наливате вода върху нея, разклащате фунията (и я обезвъздушавате, вижте видеоклипове в youtube за това) и оставяте слоевете да се разделят отново. Изцеждате и изхвърляте водния слой. Повтаряте няколко пъти. По този начин отмивате разтворимите във вода примеси от сместа от ксилол и метан.

6. При измиването, извършено по-горе. Мисля, но не знам за коя процедура говорите.

След това добавяте HCl, за да направите метамфетамин HCl от фребазата. Това обаче често се прави чрез бълбукане на сух газ HCl през сместа. Има техника за това, ще я намерите в раздел "лабароторни техники" тук във форума. При добавяне на HCl до перфектно рН или бълбукане на газ, солта се образува като бели, люспести или кристални утайки в ксилоловата смес. Това е красива гледка. Обикновено след този етап просто филтрирате метамфетаминовата сол.

7: вероятно ксилолът, но наистина ми трябва оригиналният запис.

8. изсипвате студен ацетон върху солта си и я разклащате. Разтворимите в ацетон примеси ще бъдат отмити.

9. Разтваряте солта си в изопропилов алкохол с малко ацетон в него. Добавяте само толкова, колкото да разтворите солта, ако е необходимо, загрейте малко. Солта е по-разтворима в топлия разтвор, отколкото в студения, така че когато я поставите във фризера, като на магия ще се образуват метанови кристали. Примесите ще останат в разтвора и ще получите чиста, бяла сол, която можете да филтрирате, изсушите и да правите наркотици.

Нещо подобно. Но както казах, бележките ти наистина са малко странни, така че просто постави линк към оригиналното описание на червения Р-синтез.

Solution

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Можете да прочетете синтеза, който споменах, тук
Има грешка или недостатък относно синтеза, прав сте. Възможно е да е грешка и на някои неща, които съм написал, защото използвам Google Translate.
Но ви благодаря много, че ме накарахте да разбера някои от операциите. Аз съм млад студент по химия все още. тези отговори струват злато
Можеш ли да оставиш разбираем линк към статия за синтез на Meth от прости химикали, до която мога да достигна. за млад студент по химия?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
425
Достатъчно е да разгледате архива на Rhodium. https://chemistry.mdma.ch/hiveboard/rhodium/

Работата е там, че ако не разбирате описанието на синтезите, всъщност трябва да придобиете повече знания, за да можете да ги извършите. Или просто ще ги прецакате така или иначе, като е възможно да нараните себе си или други хора.
Вземете термините и описанията, които не разбирате, и ги потърсете в Гугъл. Потърсете ги в youtube. Потърсете други общности на желаещи химици и четете, четете, четете. Направете първо няколко прости синтеза, като например да направите сапун или да произведете хлороформ или хлорбутанол. Потърсете NileRed в youtube и Chemplayer в BitChute. Синтезирайте свои собствени реактиви и прекурсори. Ако дадените там обяснения са ви трудни за разбиране, проучете ги.

И честно казано, ако не разбирате описанията на тези синтези, наистина се съмнявам, че изобщо сте ученик по химия, по-скоро ученик от гимназията, който се интересува от производството на наркотици, нали? В това няма нищо лошо, но всъщност не се нуждаете от по-малко сложни описания на синтезите, а от повече знания. И евентуално да научиш малко повече английски? Повечето от информацията в интернет ще бъде на руски или английски език.

Dragovich

Turkey Dealer
Resident
Reaction score
148
Много ви благодаря за предоставената информация. Определено не съм ученик в гимназията. Термините, които използваме за химията в Турция, се различават от тези, които използвате в този форум, защото имам затруднения при извършването на преводи това е единственият ми проблем.
От следващия месец ще ме виждате повече със синтезите, които направих в този форум.
Можете да сте сигурни, че ще работя много усърдно Docx

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Тук използвам английски международни термини. Успех! Очакваме с нетърпение докладите ви за успехи =)