- Reaction score
- 148
Преди всичко поздравявам всички членове нафорума .
Ще ви разкажа малко за себе си и за проблемите, които имах, докато изучавах и прилагах някои синтези във форума. Мисля, че професионалните подземни химици тук ще решат моите проблемиОт около 1 месец разглеждам всички синтези, споделени в този форум, и някои точки, където хората имат проблеми, и спокойно изпитвам потенциалните проблеми, които те срещат. Много се интересувам от амфетамина и неговите производни заради катедрата, която изучавах в университета. Затова се опитвам да правя проучвания от чужди източници и да получавам информацията, която искам, вместо да се уча от идиоти, които имат диплома в моята страна и не знаят нищо.
Аз живея в Турция. Следователно майчиният ми език е турският. Термините, които използвате при някои сделки тук, са много различни от тези при нас. Не мога да разбера какво се опитвате да направите в някои синтези. Почти невъзможно е да потърся термин или дума, която не разбирам, в интернет или във форума.
Намерих синтеза, който написах по-долу, в този форум. За съжаление нашият член, който сподели този синтез, не сподели много обяснителна информация за младите химици
Без да се бавя повече, ще напиша на вас, уважаеми мои професионални учители, въпроси до редовете по-долу / като номерирам частите, които съм поставил. Ще ви бъда благодарен, ако можете да отговорите на въпросите така, както съм ги номерирал.
4,8g PseudoE /1
2,5g RP
6g I2 /2
1,5ml H3PO4
маслена баня
4 часа рефлукс
след реакцията:
150ml DH2O /3
добавете NaOH PH 12+ /3-1
100ml Xylene /3-2
промийте с топла, студена DH2O /4
отделна фуния /5
+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
добавете 35%HCL PH 7 /6-2
изпарете на топло /7
промийте със студен ацетон /8
рекристализация в изопропилов алкохол с ацетон /9
оставете във фризера за 12 часа
филтрирайте
МОИТЕ ВЪПРОСИ:
1: Псевдоефедринът, който изваждаме и слагаме директно от споменатите тук псевдоефедринови лекарства, ли е или е чист (хапчетата, които извадихме от кутията и раздробихме без никакво действие)... Ако е лекарство, какво лекарство бихте препоръчали и има ли значение колко мг е то? Псевдоефедринът (ПЕХ) е изписан на някои кутии с лекарства в нашата страна. Предполагам, че изписването на PEH означава, че е безполезен за този процес.
2: Тук се споменава йод. но изписването на I2 ме обърка. Когато попитах учителя си, той каза, че това е йодно съединение, но самият той не знае. Какво означава цифрата 2?
3: След реакцията ще правим ли операциите, които направихме тук, в мехурчето, в което е протекла реакцията, или трябва да направим това отделно в чаша?
3-1: Доколкото разбирам, от нас се искаше да повишим нивото на рН над 12, като използваме натриев хидроксид. Ако съм разбрал правилно, просто кажете ДА, ИДИОТ
3-2: Ако сме повишили нивото на рН в предишната статия, защо добавяме отново киселина и нарушаваме баланса на рН? Каква е целта на добавянето ни?
4: Не разбирам нищо от направеното в тази статия, моля, обяснете ясно или публикувайте статия или видеоклип, където мога да се науча.
5: Не разбирам нищо от направеното в тази статия, моля, обяснете ясно или публикувайте статия или видеоклип, където мога да се науча.
6: къде добавяме
6-1: къде добавяме
6:2: Мисля, че това, което се опитваме да направим тук, е да неутрализираме сместа с помощта на HCl. (но все още не знам в каква смес да добавим нещата тук)
7: каква е целта ни да направим това и каква смес се опитваме да изпарим
8: какво представлява процесът на промиване със студен ацетон и защо се прави? (Имам нужда от ясно обяснение как се прави това, защото това е ситуация, която ще науча за първи път)
9: Това е въпросът, по който най-много искам да получа разяснения. Не знам нищо за него. Имам нужда от ясно обяснение как се прави това и защо.
Мисля, че това са всички въпроси, от които се нуждая. Предварително благодаря на всички за отговорите. И също така бих искала да отбележа, че се опитвам да разбера почти всички синтези, споделени от нашата учителка Г.Патън, като си водя бележки в тетрадката и работя върху тях. На първата страница на тетрадката си отбелязах, че вие сте моят таен герой.
Ако някой ден ме арестуват, ще разкажа за вас на всичките си приятели в затвора.