Question P2P и топчета от силикагел :S

Seekinglife01

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Поставих р2р в топчета силикагел, колкото да изсуша р2р, споменат на набх4 метаорд на този сайт.
Направих П2П от БМК сол, изглежда чиста като другите пъти. За първи път обаче се опитвам да ги изсуша в топчета от силикагел.
Нормално ли е да станат млечни/мътни?

Прилагам снимка, отпред е Р2Р, а във фунията са силикагелите/Р2Р, които отидоха смешно. Силициевите гелове стават розови, когато се намокрятһттр://.... Някой получил ли е същата реакция или бмк солта е фалшива или нещо подобно?

Attachments

• J8MwTR3ivK.jpeg
    J8MwTR3ivK.jpeg
    508.3 KB · Views: 18

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Позволете ми да задам очевидния предварителен въпрос, дали вашите силициеви топчета са индикаторни от типа на тези, които стават розови, когато са наситени?

Seekinglife01

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Те са съвсем нови, току-що ги поставихте. Никога не са докосвани с нищо друго. Да, от сини (сухи) те стават розови (мокри).

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Може и да не съм прочела правилно от първия път, но мисля, че това е нормално, защото върху тях се слага талк или някакъв прах, за да не се слепват. Той се отмива и силициевият диоксид престава да е толкова лепкав, след като се използва

Seekinglife01

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Да, това трябва да е обаче сега имам жълт p2p след като го извадих с повече вода. Надявам се, че дестилацията ще премахне тази жълта гадост от него.

Всеки, който мисли да използва сини силициеви гелове, не ги използвайте за набх4. Той ще намали кобалтовия хлорид в топчетата на сините силициеви гелове, които са добри само за отстраняване на вода. Разбира се, след като са били измити преди употреба, не правете това, което направих аз :). Всъщност просто се придържайте към стандартните бели силициеви гелове.