Здравейте на всички.
Опитвам се да приготвя фенилоцетна киселина от алкална хидролиза на бензилов цианид, но не успях, надявам се да ме насочите в процеса.
Правих проучвания, но не намерих много практическа информация.
Въз основа на тази статия и в тази тема направих следния тест (в малък мащаб):
Процедура:
Предполага се, че до този момент реакционната маса е сол, натриев фенилацетат; и за да се освободи киселината, трябва да се добави някаква силна киселина, тук имам въпрос: Колко киселина трябва да се добави?
Добавих 30 % солна киселина до достигане на рН 2 (приблизително 100 ml), но реакционната маса се раздели на два слоя, един мазен и един течен. Надявах се да получа смес, която да може да се филтрира, тъй като в темата, която взех за справка , се казва, че трябва да се постави в центрофуга.
Може би трябваше да извърша точно процедурата, както е споменато в темата.
Надявам се, че можете да ми помогнете, моля.
Опитвам се да приготвя фенилоцетна киселина от алкална хидролиза на бензилов цианид, но не успях, надявам се да ме насочите в процеса.
Правих проучвания, но не намерих много практическа информация.
Въз основа на тази статия и в тази тема направих следния тест (в малък мащаб):
- 100 г бензилов цианид
- 220 ml вода
- 25 г натриев хидроксид
Процедура:
- Разтворете натриевия хидроксид във водата
- Поддържах разредения разтвор на натриев хидроксид и бензиловия цианид при рефлукс в продължение на 3 часа при разбъркване
- След това се получи хомогенна смес
- Оставих разтвора да се охлади и се получи тесто
Предполага се, че до този момент реакционната маса е сол, натриев фенилацетат; и за да се освободи киселината, трябва да се добави някаква силна киселина, тук имам въпрос: Колко киселина трябва да се добави?
Добавих 30 % солна киселина до достигане на рН 2 (приблизително 100 ml), но реакционната маса се раздели на два слоя, един мазен и един течен. Надявах се да получа смес, която да може да се филтрира, тъй като в темата, която взех за справка , се казва, че трябва да се постави в центрофуга.
Може би трябваше да извърша точно процедурата, както е споменато в темата.
Надявам се, че можете да ми помогнете, моля.