Тези книги са класически. Имам и двете в меки корици, както и Total Synthesis I и II.
Да, всеки толкова бърза да свърши нещо, че търси рецепта, шаблон, пряк път, нарушение. Човек в крайна сметка ще бъде благословен от късмета, но никога не трябва да разчита на него, за да се справи, камо ли да удари възможност, която да промени живота му, и да вдигне крак в живота. Човек трябва да разбере, че полезният късмет е този, който можем да отгледаме, той се случва, когато подготовката и възможността се срещнат. Възможностите от всякакъв вид се въртят наоколо, но ако човек не е подготвен, няма да се възползва от тях, дори няма да ги разпознае и ще се оплаква, че късметът никога не поглежда към него.
Тази мисъл ми напомня за един цитат на Ейб Линкълн:
"Дайте ми шест часа, за да отсека едно дърво, и първите четири ще прекарам в точене на брадвата".
Както и да е, има ли все още живи пчели от стария кошер? Ето това е новото, а? Отне им много време, докато се оправят, но откакто кошерът изчезна във въздуха, никой друг сайт не се чувстваше като у дома си, обединяващ дискусии на добро ниво, прилично организиран, подкрепен от експерти, които носят актуална информация и се развиват.
BB, We salute you!
(под "ние" имам предвид тълпата, която е съгласна само. Не хората, които грешат)