Question Моля, помогнете, имам въпроси

Blondyna

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
6
Здравейте на всички, имам въпроси и предварително ви благодаря за помощта. Откъде мога да получа сух ацетон или как да го направя безводен? Сярна киселина какъв процент %, откъде мога да я получа? Или може ли да се замени с друга киселина? Защо IPA? Той мирише ужасно и се изпарява много дълго време. Благодаря

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Не знам къде живеете, но в САЩ продават 100% ацетон във всеки доларов магазин за хранителни стоки или супермаркет. Тъй като е 100% ацетон, той е сух. Пълноценната "концентрирана" сярна киселина е 98,3 %, според мен. 18,4 мола . Когато приготвяте киселина, "рецептата" се основава на това. Намерете я при промишлени доставчици, доставчици на химикали, онлайн или можете да пречистите почистващия препарат за канализация чрез редица начини. Тя често е 90%. Защо IPA зависи от това какво правите. Често пъти причината е, че може да се купи или лесно да се направи 100% чистота.

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
В Америка можете да купите ацетон в раздела за бои във всеки магазин за техника. (Извън Америка в местния магазин за бои или в магазина за механични изделия).
За да го изсушите, трябва да го дестилирате с някакъв сушилен агент, например caso4. (точка на кипене 56 С).
H2SO4 отново в магазина за железария, където можете да купите 35-63% и след това да го концентрирате. (Възможни са и други минерални киселини, но това зависи от вашия синтез).
IPA не се изпарява дълго (ако е сух), ако смятате, че IPA мирише, трябва просто да оставите химията. (използвайте аспиратор или отдалечен отворен вентилационен отвор).

Не бъдете глупави и не умирайте. вземете няколко видеолекции от Chemplayer или има 1000 видеоклипа в youtube и прочетете няколко лабораторни ръководства по органична химия.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Намирате се в Съединените щати? Ако, разбира се, всичко, което сте казали, не е невярно. Има ли полза да се купи ацетон за разреждане на боя и да се изсуши вместо да се купи 100% ацетон за отстраняване на лак за нокти? Същият въпрос е и за сярната киселина. Освен ако не я купувате от Grainger Grizzly някои други промишлени доставчици или доставчици на химикали, може да се наложи да бъде концентрирана ( често пъти не в зависимост от това каква сила на мола ви е необходима), има ли някакво предимство да започнете с по-малко концентрирана форма? Изопропанолът обикновено се нуждае от изсушаване, но можете да го осолите, което е много лесно. Питам, защото искам да използвам най-добрите налични продукти и може би в момента не съм

xoxo2.0

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
163
Какъв е смисълът ви тук, като ме маркирате.
  1. не купуваш литри лакочистител за нокти и той е доста скъп (не е и 100%) в сравнение с този от железарията, който може да се купи в насипно състояние и е доста евтин.
  2. Никой няма да ви продаде 99,3% H2SO4, а ако някой го направи, се разграничете от него. няма много приложения за тази концентрация. и дори в синтеза на лекарства нямате нужда от това.
Не губете време, като пишете насила отговори. работете върху отговори с подходящо качество, а не само върху BS.

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Купуването на напълно сух ацетон е почти толкова глупаво, колкото и купуването на абсолютен етанол. Дори и да намерите малко, той така или иначе е хигроскопичен, така че ще остане такъв, докато не го отворите само