Всички ние сме тук, за да ви помогнем, ако се окаже, че нещата между нас двамата са започнали накриво, обещавам, че тук има по-компетентни хора, които да ви помогнат. Сега, преди да знам какво точно имате предвид, мога да обещая, че повечето реакционни смеси, които показват признаци на неуспех, всъщност могат да бъдат възстановени в по-малка от желаната степен. Начинът на химика е да извърши в малък мащаб това, което вие искате да направите в подготвителен мащаб, така че епруветката е първата, въпреки че можете да приемете, че изолирането на продукта не е действителната цел, така че трябва да инвестирате само количество, което можете да си позволите да загубите в замяна на получените знания по отношение на поведението на реагентите. Разделянето на хирални молекули не е подходящо за начинаещи и мисля, че не съм единственият с това мнение. Имах своя добър дял от разочарованията от този вид работа, така че избягвам да бъда нито задникът, който ви насърчава, нито този, който ви обезкуражава. Моля, измислете ясен процедурен запис (да, това отново е педагогът в мен) и обещавам да го обсъдя подробно с вас. Извършването на няколко теоретични усилия е конструктивна практика, която ще се материализира в един по-професионален вие, който ще получи по-високи добиви и ще изкара продукта от всякаква кафява слуз в някакъв момент в бъдещето.
Дай Боже късмет и на добър час!