Моят референтен материал е 10.1007/s00044-016-1585-z и синтезът на алпразолам в малък мащаб, който намерих тук - разбирам основния процес.
Имам обаче няколко въпроса и не мога да намеря отговори на тях другаде в интернет.
Всичко останало, необходимо за този синтез, може да се набави, въпреки че имам някои въпроси относно увеличаването на реакцията. Основното ми притеснение е последната стъпка, при която са използвани 25 ml AcOH. Това произволно количество ли е?
Малкият синтез тук предлагаше да се използват крушовидни колби за цялата тази реакция - предполагам, че кипяща колба ще работи добре?
Извинявам се за на пръв поглед глупавите въпроси и ви благодаря! Малко съм извън зоната си на комфорт с този въпрос, така че всеки материал за четене по темата би бил достатъчен
Направих синтез (използвайки етилхлорацетат, ацетилхлорид и хидразинсулфат - не знам дали хидразинсулфатът ще работи, но останалото изглежда добре). Хидразин хидрат вероятно може да се получи, така че това не е най-трудната част от този синтез.
Имам обаче няколко въпроса и не мога да намеря отговори на тях другаде в интернет.
- Прекурсорът 2-амино-5-хлорбензофенон е за алпразолам, но предполагам, че той може да бъде заменен с 2-амино-5-хлоро-2'-флуоробензофенон за флуалпразолам? Или става въпрос за различно заместване?
- Може ли хлорацетилхлоридът да се замени с етилхлорацетат?
- Единственият вариант ли е оцетният анхидрид? Мислех, че ацетилхлорид също може да се използва тук, но HCl ще се отделя като газ (очевидно по-трудно за работа). Все пак това е по-лесно, отколкото да се опитваме да си набавим АА.
- Може ли хидразин хидратът да се замени директно с хидразин сулфат? По-лесно е да се набави, по-безопасно е да се работи с него, а и продуктът така или иначе се почиства накрая. Ако не, мисля, че може да се превърне в хидразинхидрат, така че поне все още е по-лесно да се набави.
Всичко останало, необходимо за този синтез, може да се набави, въпреки че имам някои въпроси относно увеличаването на реакцията. Основното ми притеснение е последната стъпка, при която са използвани 25 ml AcOH. Това произволно количество ли е?
Малкият синтез тук предлагаше да се използват крушовидни колби за цялата тази реакция - предполагам, че кипяща колба ще работи добре?
Извинявам се за на пръв поглед глупавите въпроси и ви благодаря! Малко съм извън зоната си на комфорт с този въпрос, така че всеки материал за четене по темата би бил достатъчен
Направих синтез (използвайки етилхлорацетат, ацетилхлорид и хидразинсулфат - не знам дали хидразинсулфатът ще работи, но останалото изглежда добре). Хидразин хидрат вероятно може да се получи, така че това не е най-трудната част от този синтез.