резолюция

johski

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Здравейте, добро утро, хора
Случайно ли някой от тук присъстващите да знае за изомерията и разделянето/разделянето на рацемат?
Бих искал да разделя съществуващия рацемичен метамфетамин (d- и l-изомер), така че да имам на разположение само d-мета изомера.
За съжаление, намирам сравнително малко, твърде малко... така че ще опитам късмета си с вас.
Предполага се, че би трябвало да работи с d-винена киселина, но как?
би било чудесно, ако някой може да ми помогне и може би има ръководство? или линк към ръководство?

Благодаря ви предварително

Пожелавам ви хубав ден

поздрави

johski

Curiousonion

Don't buy from me
Resident
Reaction score
69

Разделяне на рацемичен метамфетамин

В разтвор на 100 части d-винена киселина в 1000 части метилов алкохол се въвеждат 85 части рацемичен метамфетамин. След продължително престояване около 100 части от утаената сол се аспирират и се екстрахират с горещ етилов алкохол. Тъй като d-тартаратът на декстротарен метамфетамин е лесно разтворим както в метилов, така и в етилов алкохол, докато d-тартаратът на левотарен метамфетамин е слабо разтворим както в метилов алкохол, така и в горещ етилов алкохол, се постига изключително лесно разделяне на d-тартаратите на оптичните антиподи на основата.

johski

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Благодаря, а какъв е добивът?

Curiousonion

Don't buy from me
Resident
Reaction score
69
Обикновено хората го правят многократно, докато се отдели целият изомер d. Колкото повече пъти го правите, толкова повече можете да отделите.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Здравейте, можете да намерите ръководство в тази статия. Процедурата е една и съща за метамфетамините. На добър час.