Имам предвид... Анодът и катодът ще бъдат някакъв метал, който е жертвен. Нетната печалба е нищожна, но ако това е, до което имате достъп, тогава това е, което трябва да направите
Усъвършенствани техники за тайно производство на психеделици и амфетамини от Uncle Fester Глава 12 "Електрическа вариация на брезовата редукция"
Но какво да правим, ако проблемът не е в това да се сдобием с алкални метали? Какво ще стане, ако вместо това искате да се откажете от амоняка? Амонякът е шибана смрад. Не се притеснявайте: https://www.eurekalert.org/news-releases/985409
Също така не е необходимо анодът и катодът да са метални
Фестър казва: "След като съставките са в тенджерата, е време да пуснем постоянен ток
през разтвора. Необходимо е голямо напрежение, за да премине ток
през течен амоняк - около 90 волта. Най-удобно е
източник на такова напрежение е дъгов заваръчен апарат за постоянен ток."
Дъговият заваръчен апарат не е най-добрият начин за получаване на високо постоянно напрежение. В Турция има нормална електрическа мрежа с напрежение 220-240 V. Използвайте я с изгладена с кондензатор мостова изправителна схема. Необходими са само 4 диода с номинална мощност за електрическата мрежа и кондензатор. Изходният постоянен ток ще бъде 63% от мрежовия променлив ток, т.е. около 140V, което е напълно достатъчно. Използвайте потенциометър за управление на напрежението
Човек би си помислил, че ще трябва да провежда електричество такаһттр://.... Предполагам, че ще потърся в Гугъл проводници, които не са метални, защото не намирам нищо. Вероятно трябваше да спя вчера
Електролитите включват калциев, калиев, магнезиев хидрохлорид, ухх натрий. Тези метални парчета, които поставяте в разтворителя, са електроди. Останах с впечатлението, че често те трябва да са специфични за реакцията. Признавам, че никога не съм разглеждал електролизата като реакция
Електролитът не е метал и не е задължително йоните също да съдържат метали, например водородният карбонат е електролит. Сярната киселина е най-известният електролит. Съществуват органични електролити, които са пластмаси. Електродите също не трябва да са метални. много неща провеждат електричество, което е причина за цялата полупроводникова индустрия.
Материалът на електрода обикновено е специфичен за йоните, с които ще трябва да се справя, тъй като някои просто се разрушават Други съображения могат да бъдат площта на повърхността при насипна електролиза, ефективността и цената. Електролизата обикновено представлява 2 реакции - по една на всеки електрод
Наистина ми харесва начинът ви на мислене... борбата с литиевите батерии е мъчителна... създаването на лаборатория с електроди е перфектната идея.
Можем да електролизираме NaCl, за да съберем HCl, и да използваме отново този Hcl, за да произведем солта MA.
Огромен бонус е възможността да заменим лития тук.
Благодаря за идеята. Надявам се, че ще можем да си сътрудничим, макар че ти си много по-напред от мен.