Question Синтез на BMK до амфетамин с H2S04

ponellibro

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Здравейте,
видях много методи за синтез тук и всички те ми се струват малко сложни.
Моята ситуация е следната: получих 1 л от жълтото масло (предполагам, че е БМК?) и човекът, който ми го даде, нямаше подходящи инструкции за мен.
Получих само информация, че трябва да сложа маслото в голям съд от дебело стъкло и да капна H2S04 бавно в маслото.
Другата информация, която получих, е, че се нуждая от някаква допълнителна съставка като креда - но дори не знам дали това е CaCO3 или CaO.
Добивът трябва да е около 2,5 кг.

1. Може ли някой да ми каже дали този метод може да работи?
2. Какво количество сярна киселина ще е необходимо?
3. Имам ли нужда от CaCO3 или CaO в допълнение?
4. Кога трябва да добавя кредата?

Благодаря ви, момчета!

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Това, което описвате, е свободна основа в разтворител, а не бмк, тя просто трябва да се утаи с киселина. можете да използвате сушилен агент като MgSO4 безводен, NaSO4 безводен, за да отстраните следите от вода. след това просто капнете разтвор на H2SO4 в ацетон/ipa, за да получите вашата утайка.

ponellibro

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Първо ви благодаря за отговора! Сега знам много повече от преди. Но уменията ми по химия са наистина лоши...

Бихте ли ми казали колко MgSO4/NaSO4 и H2SO4 трябва да купя?
Кога трябва да добавя сушилния агент (и как)?
Трябва ли да смеся H2SO4 и ацетон и след това да го капна в свободната основа?

Наистина се нуждая от инструкция стъпка по стъпка. Съжалявам :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Ще използвате най-много 100 г сушилен агент и киселина, зависи от това колко конц. е вашият разтвор, навсякъде от 300-900 г може да е свободна основа, така че най-много около 1 л.
преди всичко друго, вземате и го поставяте, след като е действал около половин час, просто го отцеждате
да, няколко пъти повече ацетон, отколкото h2so4 1:5 , 1:10 примерно

ponellibro

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
1
Човече, обичам те, много ти благодаря, оценявам бързия ти отговор!!!

И така, имам основата, голяма форма за лазаня, направена от стъкло, чаша за приготвяне на капковия разтвор, голяма чаша за капкообразуване.
Ще купя 100 г NaSO4, 1 л киселина и 5 л ацетон и тогава ще имам всичко, което ми трябва, нали?

Трябва ли да се погрижа за нещо? Може ли да се нагорещи? :)
Трябва ли да разбърквам през цялото време, когато капя ацетоновия/серния разтвор в основата? Кога ще разбера, че съм капнал достатъчно?

Обещавам, че това са последните ми въпроси :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
508
Deals
5
Не се притеснявайте, вероятно няма да можете да си купите само 100 г, но пък е евтино.
Това би трябвало да е достатъчно, да.
Киселината може да се пръсне и да се нагрее, когато се добави към ацетон, най-добре е да използвате предварително охладен ацетон.
Да, разбърквайте през цялото време. трябва да определите рН, универсален индикатор би трябвало да е подходящ, не по-нисък от 6,5.