- Language
- 🇪🇸
- Reaction score
- 0
Здравейте, добър ден. Имам два въпроса. Първият е да се консултирам със специалист, относно методите за извличане на ефедрин от хапчета. Не съм сигурен, че методите, описани на този уебсайт, могат да работят за хапчетата, с които разполагам. Разполагам със списък на помощните вещества, които имат моите хапчета (имам около 300 хапчета с по 50 mg ефедрин хидрохлорид всяко). Помощните вещества са:
-Микрокристална целулоза.
-Талк
- Магнезиев стеарат
- Натриево карбоксиметил нишесте (тип А).
При този състав кой метод би бил по-удобен за извличане на хидрохлорида на ефедрина? .
Вторият въпрос се отнася до проблем, който имах с 2000ml плоскодънна колба с две гърла. Колбата беше мръсна и по гърлата имаше остатъци от реакцията на алуминиевата амалгама. Покрих едното от устията със стъклена тапа и когато се опитах да я махна, тя се заклещи и не можах да я извадя. Какво мога да направя, за да премахна тази стъклена тапа, без да повредя колбата? Поздрави и благодаря.
-Микрокристална целулоза.
-Талк
- Магнезиев стеарат
- Натриево карбоксиметил нишесте (тип А).
При този състав кой метод би бил по-удобен за извличане на хидрохлорида на ефедрина? .
Вторият въпрос се отнася до проблем, който имах с 2000ml плоскодънна колба с две гърла. Колбата беше мръсна и по гърлата имаше остатъци от реакцията на алуминиевата амалгама. Покрих едното от устията със стъклена тапа и когато се опитах да я махна, тя се заклещи и не можах да я извадя. Какво мога да направя, за да премахна тази стъклена тапа, без да повредя колбата? Поздрави и благодаря.