3-CMC ve 100litrovém reaktoru, jaký způsob je nejúčinnější a/nebo nejjednodušší?

bubbler

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Dobrý den,

Pokud chci dělat 3-CMC ve 100litrovém reaktoru s chladicím/ohřívacím systémem, jaká syntéza je pro toto měřítko nejlepší? A musím si vybrat mezi snadnou NEBO levnou reakcí, nebo existuje nějaká střední cesta, jak získat trochu z obojího?

Jaký by měl být poměr chemikálií, aby reaktor běžel na maximální kapacitu v jedné dávce?

Díky

bubbler

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Byl bych rád, kdyby mi staří známí z fóra poskytli také nějaké podněty =) Viděl jsem, že @William Dampier poskytl nějaké tipy na cmc reakce, @G.Patton také. V některých diskusích jsem také viděl @The-Hive. =) Doufám, že se diskuze rozjede.

Četl jsem vlákna, kde se probírají 100g várky 3-cmc, ale teď bych rád získal nějaké tipy, jak to udělat i v reaktoru profesionálněji.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Dobrý den, nejlépe z 3'-chlor-2-bromopropiofenonu, přímá substituce nukleofilní, podobně jako u 4-mmc. Získali jste 3-cmc malou dávkou?

bubbler

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Pokud jde o rozpouštědlo, myslím, že bych dal přednost DCM kvůli snadnému přístupu, pokud neříkáte jinak?

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
254
Deals
1
Existuje spousta různých metod, jde o to, co vám nejlépe vyhovuje a jaké chemikálie můžete sehnat @Netflix dělá 100g dávku s 300ml DCM stylem shake and bake nebo ethylacetát místo DCM kratší reakční doba

bubbler

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Děkuji za odpověď, pojďme se pustit do diskuse =)

"Existuje spousta různých metod, jde o to, co vám nejlépe vyhovuje" proto jsem sem přišel, abychom se společně pokusili zjistit, co by mi v tomto dávkovém měřítku nejlépe vyhovovalo, takže bych byl super vděčný za nějaké další nápady a příspěvky týkající se tohoto.. Myslím, že budu potřebovat prodiskutovat nebo alespoň pochopit výhody/nevýhody různých způsobů reakce, než se rozhodnu, co by pro mě bylo vhodné.

Takže DCM ve srovnání s čím trvá déle? Viděl jsem spoustu roztroušených informací týkajících se CMC, takže se teď pokusím dostat vše do tohoto vlákna.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
254
Deals
1
Sledujte @Netflix to je nejjednodušší metoda. Můžete se tak všichni podívat do sekce Otázky a odpovědi, kde najdete mnohem více informací.