- Reaction score
- 7
Zkrátím to - zdá se, že obvyklý postup "promývejte acetonem, dokud nezmizí červená barva" už NEFUNGUJE u 30mg tablet Sudafed (nebo alespoň generického SudaGestu). Červený povlak není oxid železitý, spíše se jedná o červené jezero hliníku č. 40, které, jak vám mohu osobně říci, není v acetonu nijak zvlášť rozpustné. JE rozpustný ve vodě i v bezvodém ethanolu, i když by neměl být - podle mého výzkumu by měl být rozpustný pouze v suchém EtOH v množství 0,001 g/100 ml. V praxi je však v suchém EtOH rozpustný natolik, že mé krystaly pseudoefedrinu hcl jsou celé červenorůžové.
Každopádně sečteno a podtrženo, mám tunu krystalů PE hydrochloridu, které jsou všechny kontaminované touto látkou a mám problém je oddělit - má s tím někdo nějaké zkušenosti? Nebo případně, má někdo zkušenost s kontaminací červeným č. 40 a redukcí moskevskou cestou (I2 + červený fosfor) a zaneřádí mi to konečný produkt?
Každopádně sečteno a podtrženo, mám tunu krystalů PE hydrochloridu, které jsou všechny kontaminované touto látkou a mám problém je oddělit - má s tím někdo nějaké zkušenosti? Nebo případně, má někdo zkušenost s kontaminací červeným č. 40 a redukcí moskevskou cestou (I2 + červený fosfor) a zaneřádí mi to konečný produkt?