@BrownRiceSyrup
@G.Patton
S metodou, kterou jsem zveřejnil výše, jsem měl skutečně velký úspěch; od zveřejnění mé odpovědi v tomto vlákně jsem měl čas experimentovat.
Neměl jsem však to štěstí, abych se dostal k sassafrassovému oleji, takže se nemohu vyjádřit přímo k postupu, nicméně při zkoumání postupu jsem zjistil, že mnou zvolený esenciální olej se zpracovává mnohem obtížněji, a dokonce mi bylo řečeno, abych to vzdal, když jsem požádal o pomoc. Výtěžnost frakční vakuové destilace byla nízká a frakce byly podle mého názoru příliš blízko u sebe.
Nakonec jsem olej rozdělil do 1l lahví z čirého skla a strčil do mrazáku v bytě, myslím, že se zpočátku nic nedělo, protože v malé ledničce skoro nic nebylo, takže se domnívám, že teplota nebyla dostatečně nízká. Krystal na semínka jsem také neměl.
Asi po 2 týdnech se z oleje vytvořila bílá sraženina, která byla pozorována shlukovitá a plovoucí, navíc se na stěnách jedné z lahví, která byla umístěna v mrazáku ve vodorovné poloze, vytvořily malé krystalky. Olej z vodorovné láhve byl rychle přelit do jiné nádoby, láhev byla uzavřena při pokojové teplotě a krystalky se opět změnily v kapalinu. Ostatní láhve byly vyjmuty a olej byl velmi pomalu přeléván, aby se v láhvích zachovala látka podobná spermiím. Lahve se nechaly znovu ohřát na pokojovou teplotu a látka uvnitř se roztavila (aby se zachytily všechny zmrzlé části bílé sraženiny, která nyní zůstala, ale byla také pozorována vytvořená v malém množství na stěnách lahví).
Velmi lehký, nyní tekutý olej byl spojen do jedné menší skleněné láhve a umístěn na dalších 10 nebo více dní do zasraného mrazáku... Olej byl opět rozdělen do 1 l a všechny láhve byly umístěny vodorovně..
Představte si to překvapení, když se po této době otevřel mrazák, našla se další mléčná sraženina plovoucí v lahvích s olejem a malá láhev, ve které byla látka spojena, byla téměř úplně pevná a krystalizovala krásnými tvary po celé vnitřní stěně, na které byla položena.
Mohu dát jen jednu radu, která byla předmětem diskuse ve vlákně, na které jsem vás odkázal; látka, která mi vykrystalizovala, tak učinila účinně, až když byla oddělena od mateřského oleje. Bílá mléčná látka, která z olejů zmrzne, se nelepí na dno ani na stěny, možná ve vyšších koncentracích by se lepila, u mě prostě plave a je třeba dávat velký pozor, aby se olej dekantoval a nevylévalo se s ním mléko. Oddělil jsem téměř vše a až bude čas, budu provádět další testy, určitě bych chtěl olej zmrazit a zkusit separaci odstředivkou, nicméně prostě nemám čas se snažit toto "malé" množství látky dostat ven a hrát si s ním, protože mám zákazníky, které musím uspokojit ve větším měřítku. Až budu mít trochu času, budu to zkoumat dál, mám nějaké fotky, možná udělám vlákno, abych to vrátil této komunitě.. S lepším vybavením se k této metodě určitě vrátím, protože pak by se to možná mohlo vyplatit ve větším měřítku.