Konstrukce vsádkového reaktoru pro kutily, 200 l

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Ahoj společně s vámi,

Právě jsem našel něco užitečného, jak si sám postavit 200l dávkový reaktor. Je to 200l nerezová tuna, která se dá koupit v obchodech se zemědělskými potřebami. používá se na skladování mléka. pro lepší izolaci má 2 stěny s vakuem mezi nimi.

ZkI510KLcM

nápad na samotnou nádrž:
0z6d7YQFPa

a pro víko:

Z5qMw7PL1r

Na to, abyste si ho postavili sami, nemusíte být ani příliš nadaní.
Nerezová ocel není dokonalá, ale mohla by být dostatečně dobrá pro většinu nebo mnoho případů použití a další ohřev by mohl být aplikován zvenčí pomocí něčeho, jako jsou kamna.

Nejsem si jistý svařováním nerezové oceli, jak snadné to bude, ale najít někoho, kdo by ty 3 konektory na tunu přivařil, nebude těžké ani drahé.

Našel jsem několik použitých za 50-150€

Co si o tom myslíte vy?

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Myslím, že hlavní koncept je super, ale použití vývodu produktu na dně by mi dávalo větší smysl + přidání něčeho, co zajistí, aby reakční hmota protékala vývodem úplně beze zbytku, aniž by to ohrozilo míchadlo, by bylo také skvělým doplňkem!

Kromě toho by mě zajímalo, jak by fungovala běžná nerezová ocel pro silné kyseliny? Slyšel jsem tu o někom, kdo používal nerezové míchadlo, které prostě zmizelo v kyselém roztoku, který se snažil míchat.

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Hledal jsem barvu odolnou vůči chemikáliím a našel jsem tento... Netuším, jestli je dobrá nebo ne pro ten 200l reaktor.

Chemicky odolný epoxidový nátěr vydrží rok v kyselině sírové a chlorovodíkové!

Pro aplikace vyžadující mimořádnou chemickou odolnost, zejména vůči kyselinám, palivům a olejům, vyvinula společnost Master Bond epoxid EP21AR. Tento dvousložkový epoxid odolává drsnému kyselému prostředí, včetně dlouhodobého ponoření do 96-98% kyseliny sírové a 36% kyseliny chlorovodíkové po dobu více než jednoho roku, ať už jde o nátěry, obložení, lepení nebo těsnění.

S dielektrickou pevností 400 V/mil je EP21AR odolný a stabilní epoxid, který je také vynikajícím elektrickým izolantem. Jeho koeficient tepelné roztažnosti je 45-55 ppm/°C a je použitelný od -60°F do +275°F. Vytváří vysokopevnostní spoje odolné proti oděru s pevností v tahu přes 10 000 psi, pevností ve smyku přesahující 2 700 psi a pevností v tlaku vyšší než 14 000 psi při 75°F.

EP21AR se snadno používá díky šetrnému směšovacímu poměru 2:1 podle hmotnosti a viskozitě směsi 10 000-15 000 cps. Je 100% reaktivní bez rozpouštědel a ředidel a lze jej hladce nanášet v libovolné tloušťce. Tento epoxid má pracovní životnost 45 až 55 minut při okolní teplotě pro 200gramovou dávku a vytvrzuje při pokojové teplotě nebo rychleji při zvýšených teplotách. Dobře se váže na širokou škálu podkladů, včetně kovů, skla, keramiky, cementů, vulkanizovaných pryží, dřeva a mnoha plastů.

EP21AR je balen v sadách půllitrových, čtvrtlitrových, galonových a pětilitrových nádob. Je široce používán v řadě průmyslových odvětví, včetně zpracování ropy a chemikálií, údržby a oprav, optiky, zpracování kovů, spotřebičů a elektrotechniky/elektroniky.

edy's

Don't buy from me
Resident
Language
🇳🇱
Reaction score
46
Unclen venster řeší problém s nátěrem vnitřku hasicího přístroje, hádám, že v této nádobě by to šlo.
Pěkná práce, kamaráde .
Dech myšlení z krabice!!!
Myslím, že jsi pomohl spoustě lidí dostat se sem k cíli👍
Chytré myšlení,miluju tuhle komunitu a to, jak dělá improvizace a nápady v otevřeném vyplnit mezery přáteli tady.pomáhá při vytváření hovno možné pro dobro dělat to, co máme rádi.fuck standers. A společně otevírat nové dveře
Opravdu to voren pracuje .hrdý na to být součástí tohoto
Milovat startér pro jeho odvahu a oddanost dosáhnout svobody pro každého člena.
Love ya all
Tohle je sračka která pomáhá ,sdílení nápadů.nedržte se zpátky!!!! Milujte to🥰😄👍

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
A další výrobky na ochranu kovových reakčních nádob jsem našel v tomto vlákně o převodu APAAN na P2P:

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Dobrý den, byl projekt dokončen? Podařilo se to?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Protože jsem našel relativně levný produkt.
Clearnet:

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
599
Pěkný člověk, jediný problém, který zde vidím, by mohla být nerezová ocel, protože není odolná vůči některým chemikáliím používaným při výrobě většiny běžných léků.

Vlastně jsme si přestali povídat v tomto vlákně.
Myslím, že poslední věc, o které jsme se snažili diskutovat, bylo, jak pokrýt nádrže z nerezové oceli, aby byly vhodné pro výrobu léčiv.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Také jsem si myslel, že to bude s nerezovou ocelí obtížné, ale díky za rychlou odpověď.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
303
Obří průmyslové nádrže se ošetřují HF (ano, je to paradoxně legrační), aby se na něm vytvořila fluoridová vnitřní vrstva, která je prý odolná vůči konc. H2SO4... to jsem slyšel jako praktické opatření, ale nikdy jsem to nezkoušel, i když jsem si jistý, že za tím je spousta teorie, stačí si udělat dokumentaci, vnitřní povlak z polymerního materiálu dává také smysl.