Ahoj
Chtěl bych navrhnout (trochu jednodušší způsob), abyste prostě šli rovnou po již bromovaném produktu 2b4m, ten si můžete koupit z Číny nebo od místního prodejce.
Máte výfukové plyny? Je to velmi důležité. Jeho brom, co budete řešit, pokud nebudete připraveni, budete čelit škodám.
Pokud máte 3m masku, kupte si filtry ABKFG (nebo tak nějak - název), jsou na amoniak a kyseliny.
Pokud chceš začít u skla, potřebuješ svorky a taky nějaké tyčky, náhradní kádinky (často se rozbíjejí). Baňku s kulatým dnem + náhradní (nejlépe s více hrdly, aby bylo možné instalovat teploměr a kondenzátor, pokud je to nutné).
Medvědice + teploměry je vždy lepší mít jako náhradní díly
50 ml, 250, 400-500 ml, 1000 ml je dobrá sada.
50 ml na odměřování kyselin (pokud si vyberete 100 g 4bk šarže).
250 pro MA 40 % aq, pokud se tak rozhodnete.
400-500 na rozpouštědlo a 1000 bude ve finále v lednici.
To byl můj způsob
Jinak na oddělení vrstev se hodí nálevkový oddělovač, zbytek lze udělat v láhvi nebo v baňce s kulatým dnem a pomalu přidávat další sklo do sbírky, jakmile budete cítit potřebu. Obecně lze udělat 4mmc bez skla. Zaměřte se na výfuk, 50 eur z PP ventilu udělá svou práci, jen se ujistěte, že je z PP materiálu, je odolný (alespoň PP).
Nicméně proč jste zvolil tento způsob? Myslím tím, proč chceš bromovat 4MP. Na 1. pokus to bude jednodušší, když použiješ ready made, jak jsem uvedl níže. Pak budete potřebovat méně úsilí, bude to více "trestat chyby", pokud se nějaké stanou.
Můžeš to udělat tzv. "shake and bake", vše co potřebuješ je rozpustit 4 bk (2b4m) v nepolárním rozpouštědle, jako je toulen, etyhylacetát, podle toho jakým jednoduchým způsobem ho koupíš, další krok je nalít do toho MA 40%, pokud máš vyhřívané míchadlo, můžeš to provést ještě ten samý den, pokud ne - můžeš to protřepat několikrát denně a po 24-48h (pokud si vybereš třeba toulen - ale je lepivý a já osobně ho nemám rád). Pak použijete nálevkový oddělovač, abyste úspěšně dokysali až poté. Taky by sis měl pořídit teploměr, abys zjistil, jakou teplotu poskytuje tvůj mrazák, budeš tam muset skladovat aceton a po okyselení 4mmc.