Dobře, urychlil jsem proces sušení v sušičce, ventilátorové, nastavené pod 100 stupňů C. (vypadalo to asi na 80).
Zůstalo mi 168 mg špinavě žluto-bílého zbytku - mírně voskové struktury.
Pokud by to byl čistý 2C-B, pak by to znamenalo, že můj výtěžek je 16,8 mg na tabletu (inzerováno 20 mg), což by byla docela slušná výtěžnost 84 %.
Nepochybuji o tom, že to není čistý 2C-B, takže můj výtěžek je určitě nižší, ale i tak je to zábavné cvičení.
Jelikož je to mírně voskovité, moje touha insuflovat to nebude úplně dobrá, takže rozpustím všech 168mg do 5ml 0,9% fyziologického roztoku a umístím do nosního spreje. Jelikož se rozpouští bez problémů, měl by to být snadný způsob podání.
Moje nosní pumpa mi dává 30 aktů na 5 ml, takže při dávce 168 mg by mi to dalo 5,6 mg tohoto zbytku 2C-B. Dvě pumpy by měly být velmi slušná dávka.
Druhý obrázek je po přidání 5 ml 0,9% fyziologického roztoku - voda má mírně mléčně bílou barvu a plave v ní sediment. To je počáteční kontrast k čiré vodě, která šla do fáze odpařování.
Takže buď bylo teplo příliš intenzivní a něco jsem v troubě uvařil, nebo proces odpařování/sušení zaneřádil některé příměsi/vázadla, které byly ve vodě rozpustné, a ty se nyní dostaly ven, nebo se něčemu v tomto roztoku nelíbil solný roztok. Uznávám, že čisté vody bylo přes 100 ml a tohoto solného roztoku je jen 5 ml, ale ani během sušení voda nezměnila barvu, takže se určitě něco děje.
Možná obětuji dalších 10 tablet, abych to zkusil znovu a změnil pár věcí.
1. teflonový tácek na sušení
2. tablety po rozdrcení rozpustit a nechat před filtrováním usadit, zastavit dříve, než se sediment dostane do filtru.
3. Každé další mytí by se nechalo usadit.
4. použijte menší množství vody (30 ml na jedno promývání, nikoliv 50 ml).
5. Umožnit pomalejší přirozené odpařování (dokud se mi nedostane do rukou něco, co to urychlí...).
Každopádně - to je dnešní cvičení ve filtraci a odpařování.