Dobrý den, Ni hao ma peng yu?
Můžete začít tam, kde vás to zajímá a vyhovuje vám to. Pokud chcete jen něco vyrobit, můžete si najít recept a postupovat podle něj, aniž byste se museli mnoho učit. Tento přístup je nejrychlejší a nejjednodušší, ale také nejrizikovější nebo nejnebezpečnější - můžete skončit tím, že vyrobíte jed nebo výbušninu nebo prostě opravdu špatný výrobek a někomu nebo sobě ublížíte a získáte nežádoucí pozornost, pokud nerozumíte tomu, co děláte. To nikdo nechce.
Z celého srdce doporučuji nastudovat veškerou organickou chemii, kterou si můžete naplnit mozek. Pokud máte prostě nějaký cíl, například "vyrobit extázi", pak toho spousta nebude potřeba a bude to pro vás nepodstatné. Pokud však máte v plánu udělat z tohoto pěstitelského koníčka dlouhodobou investici, pak vám budou všechny znalosti užitečné a prospěšné, protože je budete moci nakonec uplatnit.
Já jsem se nějakou dobu učil organickou chemii z knihy a až mnohem později jsem začal sledovat videa a praktikovat a experimentovat s chemikáliemi. Nejtěžší bylo najít komunitu, jako je tato. Považujte se za šťastlivce - našli jste cestu sem!
Doporučoval bych studovat vedle toho i procvičování jednoduchých pokusů a postupů - to ti pomůže upevnit to, co ses naučil, protože si vybuduješ základy. Přišel bych s jednodušším cílem a začal bych po něm sahat, například první syntéza lidí je obvykle pervitin nebo amfetamin nebo mefedron. Pokud je to něco, co chcete dělat, začněte zjišťovat, co potřebujete za vybavení, sklo a chemikálie atd. Nejprve se seznamte s bezpečností, jak používat vybavení, s technikami, které jsou s postupem spojeny. Zjistěte, jak si obstarat vše potřebné, aniž byste se dostali do potíží - upozornili na sebe. Můžete některé z těchto vybavení nebo chemikálií získat v obchodě - ("OTC" - "over the counter") ? Jsou čisté? Můžete si je vyrobit čisté? Jak? Začněte v malém s malými cvičeními praktikujícími experimenty, získejte cit, trochu zkušeností a sebedůvěry, než začnete utrácet všechny druhy peněz a riskovat. Možná zjistíte, že se na to nehodíte, doufejme, že ne za příliš velkou cenu.
Přijďte na jednu věc a pak ji vylepšete, až pochopíte "vnitřnosti". Pak přejděte k dalšímu experimentu. Zjistíte, že spousta věcí, které jste se naučili, se přenáší, a v dalším experimentu se pak naučíte spoustu nových věcí. Jiné vybavení a techniky, jiné chemikálie. A tak to jde dál a dál. Záleží tedy na vás, zda je to jen prostředek k dosažení cíle, nebo celoživotní snaha o zdokonalení svého řemesla. Čím více do toho vložíte, tím více získáte.
Ve srovnání s mnoha uživateli v této komunitě jsem začátečník. Přesto se nějakým způsobem shledávám s tím, že jsem schopen poskytnout užitečné rady nebo informace ostatním uživatelům. Každý máme jiné dovednosti a znalosti a spousta těchto životních zkušeností se přenáší do aplikace chemie, všichni máme co nabídnout, dokonce i jen tím, že hlásíme své pokusy, pozorování a výsledky, ať už byly úspěšné nebo neúspěšné, stále je to příležitost učit se. V současné době pracuji s kamarádem na projektu, který má pomoci úplným začátečníkům a lidem s určitými zkušenostmi snad pomoci se učit a zlepšovat. Možná, že pro vás bude něco z tohoto obsahu přínosem. Vše, co potřebujete vědět, již bylo v této komunitě zveřejněno, stačí jen číst, abyste to roztřídili a našli. Budu rád, když s vámi budeme komunikovat a vzájemně se učit. S přáním všeho nejlepšího z USA. Mějte se hezky.