Pokud je mi známo, ani při platbě kreditní kartou vaše banka nevidí, co přesně jste si objednali a od kterého prodejce, za předpokladu, že tržiště nebo poskytovatel plateb (webové portály třetích stran, které některé webové stránky používají ke zpracování platby, obvykle jste přesměrováni na samostatnou stránku, kde zadáváte údaje o své kreditní kartě) neposkytují tyto dobrovolné dodatečné informace, které nejsou pro provedení platby nutné. Neposkytují je ani tržiště jako Ebay nebo zpravidla jakákoli tržiště čínského původu. Pokud tam objednáte, platba se nejprve odešle na účet, který vlastní tržiště, a pak ji přepošle prodejci, což znamená, že pokud si objednáte něco "podezřelého", například chemikálie, vaše banka nemůže zjistit, že jste si ve skutečnosti objednali chemikálie, pouze to, že jste si objednali něco z Ebay.
Balení je však na prodejci! Objednávání nelegálních věcí je riskantní zejména tehdy, když balíček během přepravy překračuje jurisdikci (když jde z EU do USA nebo naopak), v takovém případě ho kontrolují celníci. Pokud je na štítku uveden název zakázané chemické látky, zabaví ji. Stejně tak když ji rozpoznají nebo obsah balíčku vypadá při skenování obecně podezřele. Nicméně podle mých zkušeností jsou prodejci chemikálií docela dobří v tom, že balíčky označují jako něco jiného, aby se vyhnuli podezření. Dělají to i u legálních chemikálií. Pokud se vyhnete vyloženě podezřelým prodejcům a tržištím, mělo by se vám dařit. Můžete se zeptat na tomto fóru, obvykle někdo, kdo už si odtamtud objednal, může ověřit legálnost. Já sám nikdy neobjednávám chemikálie z míst mimo obecnou působnost a nikdy jsem kvůli tomu neměl problém.
Nechci do vás rýpat kvůli něčemu tak nepodstatnému, ale vámi zmíněné chemikálie nejsou "prekurzory". Prekurzor je chemická látka, která je základním stavebním prvkem při konečné nebo předposlední syntéze (o složení sestávajícím z funkčních skupin a atomů uspořádaných způsobem, který je přímo použitelný při syntéze nelegálních sloučenin). Prekurzor je obvykle upraven (rozšířen nebo redukován) tak, aby vznikla nelegální sloučenina. Věci jako NaOH nebo IPA jsou rozpouštědla, která pouze vytvářejí podmínky nezbytné pro reakci prekurzoru. Na rozdíl od prekurzorů jsou obvykle zaměnitelné a poskytují stejný nebo blízký výsledek. Taková rozpouštědla s mimořádně širokou škálou použití jsou obvykle legální a zcela nepodezřelá. Ze zkušeností doporučuji vždy si připravit vysvětlení legitimního použití jakékoli chemické látky, kterou si objednáváte. I když jste následně podezřelí, můžete se vyhnout trestnímu stíhání, pokud to bude vypadat, že jste je použili oprávněně.
Jsem rád, že je mezi námi další tajný chemik. Užijte si jízdu. Podle tvých otázek usuzuji, že na této cestě teprve začínáš, takže jako přátelskou radu očekávej, že se něco posere. Nemyslete si, že se vyhnete všem chybám nebo následkům. Pokud nemáte nereálná očekávání, nemůžete být zklamáni, jak říkám.