Question Jak oddělit kokain od benzokainu?

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Dobrý den, nevíte někdo, jak oddělit kokain od benzokainu? Docházejí mi nápady, díky

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Jaké byly vaše představy na začátku? V čem to není triviální?

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Přemýšlel jsem o volné bázi kokainu s NaOH a zahřátí roztoku zhruba na 90C, aby se většina řezných látek s nižšími body tání roztavila a plavala na hladině vody, takže mohu roztok přefiltrovat přes buchnerovu nálevku nebo dekantovat a kokainová báze se oddělí, pro levamisol, lidokain, fenacetin atd. mělo by to snadno fungovat, protože teploty tání jsou dost odlišné (u látek s vyšší teplotou tání bych to prostě udělal obráceně), ale teplota tání benzokainu se mi zdá na to trochu podobná koksu a nemůžu najít spolehlivé údaje o chemických vlastnostech benzokainu, na jedné stránce se píše 0,4mg/l, na druhé 0,4g/l, kromě toho chybí informace o tom, že chemické vlastnosti jsou pro bázi, HCl, body varu ve vakuu, atm...

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Tzv. Zdá se mi, že jedním z dobrých způsobů je použití velmi studené vody. Kokain HCl má podle některých stránek rozpustnost 2 g/ml, benzokain = 2,4 mg/ml.
Zkusil bych 2 ml/g studené vody a dekantovat ji z benzokainu, který bude na dně ležet jako sajrajt.
Do 10 g kokainu/ 20 ml by se vešlo jen 50 mg benzokainu a je to bezpečné, protože nedochází k žádné reakci. Odpařujte pomocí ventilátoru v misce

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Opravdu by mě zajímalo, co dělal až do této chvíle a jak se pro ně rozhodl, protože předtím dělal složitější věci, než je tato.

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
To je ten problém, pokud je kokain HCl, benzokain je nakonec také HCl, takže oba jsou rozpustné ve vodě, pokud volně bazíruji kokain, oba se volně bazírují a mají špatnou rozpustnost ve vodě.

View previous replies…

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Rozpustnost benzokainu HCl ve vodě je stále pouze 2,85 mg/ml, takže se v podstatě nic nemění

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Děkuji, nepodařilo se mi o tom najít žádné údaje.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Jestliže... kokain je HCl, pak benzokain je nakonec HCl....too🤔. Na základě jakého mechanismu. Věřte mi, že neutralizace kyseliny Lewisovy byla první věc, o které jsem uvažoval, a pak následovala ifikace kyseliny. A " B/A extrakce" přidat k tomu pár výplachů a dostalo by se něco ven, ale ne benzokain.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Mohlo by to být dobré. Někdy děláte věci na základě rozsáhlých zkušeností a někdy děláte bláznivé věci naslepo bez logického důvodu. Já zkoumám, co mi život dovolí.

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Nechápu, co tím chcete říct, myslíte tím mě: "Někdy děláte věci na základě rozsáhlých zkušeností a někdy děláte šílené kraviny naslepo bez logického důvodu"?

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Nikdo neví, co jste dělali, jaké byly vaše nápady nebo odkud pochází, takže vás nemyslí vážně.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,278
Deals
1
Celé " různé body tání a Buchnerova nálevka" ;
A. Nelze provést, pokud nemáte vyhřívanou Buchnerovu nálevku, jakmile teplé rozpouštědlo dopadne na tuto nálevku, už se netaví.
B. To zní jako dobrý plán, jak si ucpat nálevku.
Nejlépe prozkoumanou metodou, kromě extrakce B/A, je chloroform a hexan na " defat x 3. To je osvědčená metoda k odstranění levamisolu bez neutralizace HCl.