Syntéza HXE

Plantguy

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
1. Lidi, já se z toho poseru.
-Down the hole we go-

1. Přeměna eugenolu na 2-oxo-PCE: Eugenol je přírodní fenolová sloučenina, která se nachází v hřebíčkovém oleji a dalších rostlinách. Lze jej převést na 2-oxo-PCE, nové disociativní anestetikum a analog ketaminu, třístupňovou syntézou zahrnující oximaci, nukleofilní substituci a reduktivní aminy.
2.
3. Převeďte eugenol na eugenol-oxim jeho reakcí s hydroxylaminem v kyselém prostředí (kyselina citronová). Je to podobné syntéze aldoximů z alkenů pomocí Rh-katalyzované hydroformylace, s tím rozdílem, že eugenol již má aldehydovou skupinu1 .
4. Tento krok lze provést při mikrovlnném ozáření při 150 c; po dobu 5 min, s maximálním výkonem 300 w.
5. | Kyselina citronová může zvýšit rychlost reakce a výtěžek oximace tím, že poskytne protony a koordinuje se s hydroxylaminovou solí. https://en.wikipedia.org/wiki/2-Oxo-PCE
6.
7. Převeďte eugenolový oxim na 3'-hydroxy-2-oxo-PCE reakcí s 2-chlorethylaminem v zásaditém prostředí. Jedná se o nukleofilní substituční reakci, při níž je hydroxylová skupina oximu nahrazena aminoskupinou chlorethylaminu. (Případně za použití 2-chlorethylaminu odvozeného od kyseliny mandlové, což je alternativní organochlorid, který může reagovat s eugenolovým oximem za vzniku 3'-hydroxy-2-oxo-PCE. |Kyselina mandlová je alfa-hydroxykyselina, která se nachází v mandlích, třešních meruňkách.| Kyselinu mandlovou lze přeměnit na 2-chlorethylamin reakcí s thionylchloridem a amoniakem.https://link.springer.com/article/10.1007/s11164-023-05032-4.
8. | Tento krok lze provést při mikrovlnném záření při 180 °C po dobu 10 minut s maximálním výkonem 400 W. Reakci lze sledovat pomocí TLC nebo NMR spektroskopie. Produkt lze izolovat krystalizací nebo chromatografií.
9.
10. Převeďte 3'-hydroxy-2-oxo-PCE na hydroxetamin redukcí borohydridem sodným v methanolu. Jedná se o redukční aminovou reakci, při níž se ketonová skupina 2-oxo-PCE redukuje na aminovou skupinu za vzniku hydroxetaminu.
11. (Alternativně)
12.
13. Převeďte 3'-hydroxy-2-oxo-PCE na hydroxetamin jeho redukcí pomocí biokatalyzátorů, jako jsou transaminasy nebo iminreduktasy, v přítomnosti glukosy nebo amoniaku jako zdroje vodíku nebo dusíku.
14. |Tento krok lze provést za mikrovlnného záření při 100 °C po dobu 15 minut s maximálním výkonem 200 W. Reakci lze sledovat pomocí TLC nebo NMR spektroskopie. Produkt lze izolovat filtrací nebo extrakcí56
|(další alternativa pro tento krok)
-
- Vodík a kovové katalyzátory: Jedná se o preferovaný reduktant pro reduktivní aminy, protože se vyhýbá použití stechiometrických redukčních činidel a jako jediný vedlejší produkt vzniká voda. Tato metoda však může vyžadovat vysoký tlak a teplotu a volba katalyzátoru může ovlivnit selektivitu a výtěžek reakce1. Některé kovové katalyzátory, které lze použít pro reduktivní aminaci, jsou odvozeny z přírodních alkaloidů, např. nikl z kyseliny nikotinové nebo kobalt z kobalaminu.
- Biokatalyzátory: Jedná se o enzymy nebo mikroorganismy, které mohou katalyzovat reakce reduktivní aminace za mírných podmínek a s vysokou enantioselektivitou. Mohou používat levné a obnovitelné substráty, jako je glukóza nebo amoniak jako zdroj vodíku nebo dusíku. Mohou však mít omezený rozsah substrátů a stabilitu a mohou vyžadovat kofaktory nebo aditiva1. Některé biokatalyzátory, které lze použít pro reduktivní aminy, jsou odvozeny od přírodních alkaloidů, jako jsou transaminasy z pyridoxalfosfátu nebo iminreduktasy z NADPH.

Syntéza katalyzovaná nanočásticemi: Jedná se o metodu, která využívá nanočástice jako katalyzátory pro reakce reduktivní aminace. Nanočástice mají velký povrch, jedinečné fyzikální a chemické vlastnosti a laditelnou aktivitu a selektivitu. Nanočástice lze v některých případech také recyklovat a znovu použít. Některé nanočástice, které lze použít pro reduktivní aminaci, jsou odvozeny z přírodních alkaloidů, jako jsou nanočástice zlata z kurkuminu nebo nanočástice oxidu železa z bakterie Bacillus simplex.
-A nakonec tu máme HXE, což je legální mateřská sloučenina MXE. Plz komentovat své volby a zpětnou vazbu na opravy směrem k bio / greener organochemie principy a cesty po experimentech postupy, protože jsem doslova 3 den v řadě to s out spánku nebo zastavit, než jsem ztratil myšlenkový proces.
Když se potvrdí, že je to dobré a vylepšené

Plantguy

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Plz máte někdo volnou sadu pro mě na hraní lol moje sračky se právě rozbily u se dá říct přes špatné vysvědčení... jk ale ya pm me

Plantguy

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Oh cuz to nemusí vypadat fn přímočaře je cuz jsem musel porovnat každou molekulu mám otevřených 491 záložek a pořád z toho nemám dobrý pocit

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
282
Uhhhh....... č.
Začněme pohledem na Eugenol, co má tři substituce na benzenovém kruhu a HXE má jen dvě. Data se neshodují. A Eugenol také není aldehyd, aldehydy jsou =O na konci uhlíkového řetězce, stačí se podívat na struktury a uvidíte:

A upřímně: Odtud už to jde jenom z kopce, ale to je jedno, protože už s Eugenolem je veškerá naděje ztracena.

Ale buďme konstruktivní: To bys mohl použít například 3-hydroxyfenyl-2-cyklohexan-1-on, co by měl být k dispozici, a bromovat ho v poloze alfa bromidem měďnatým(II)-což je velmi selektivní a účinná reakce, a pak na keto (-onové) skupině vytvořit imin, =O, Což v tomto zvláštním případě neuvolní vodu, ale intramolekulárním posunem nahradí Br - brom hydroxyskupinou -OH, Br se uvolní jako HBr, kyselina bromovodíková, o tuto kyselinu se postará ekvimolární množství přidaného triethylaminu. Nyní máte imin a -OH na místě, kde by měl být amin. Řešením problému je tepelné přeuspořádání při 180 °C (160 °C v mikrovlnné troubě) nebo méně s přidáním katalyzátoru Lewisovy kyseliny. V tomto kroku musí být látka zcela suchá, jinak jsou výtěžky v háji. Při opětovném uspořádání si imin a -OH vymění místo, ale imin si ponechá H, vodík a stane se aminem a -OH bez vodíku se stane ketonem, =O. Protože keton není na konci řetězce, pak by to byl aldehyd, ale je uprostřed a ten se nazývá keton.

Chemie je zde poněkud neobvyklá nebo "pokročilá" s Iminací a přeuspořádáním, ale skutečné problémy jsou v posledním kroku přeuspořádání, který zní tak jednoduše - stačí zahřát na 180 °C po dobu XX - ale je z celé věci nejproblematičtější.

Užijte si to!

Plantguy

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Ya našel jsem v tom chyby zapomněl jsem zahrnout změnu eugenolu na iso především a na mvk možná je to lepší myslel jsem, že je to zajímavý nápad na pokrok spustil jsem to a mám úplný neúspěch