Krystalizace pervitinu z efedrinu na led nelze provést

evangelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Dobrý den, snažím se vyrobit tvrdé pěkné střepy způsobem rozpuštění pervitinu v ethanolu a po jeho úplném rozpuštění by se měl zahřát na 180°. Ale to se mi nepodařilo, vždy se to zastavilo na 80°, což je bod varu ethanolu. Je možné překročit bod varu?
Každopádně při 80° jsem do něj zkusil vložit skleněnou tyčinku a vytáhl ji a čekal, jestli zkrystalizuje. Tak jsem to nechal vychladnout na pokojovou teplotu, kde to začalo vypadat pěkně a po vychladnutí na pokojovou teplotu jsem to dal na 7 hodin do mrazáku, ale krystaly nejsou takové, jaké by měly vypadat :(

Co jsem udělal špatně?
Jaké je řešení?
Je metoda, kterou používám, použitelná?

Děkuji za pomoc

Attachments

• Xk6qBlPyi3.png
    Xk6qBlPyi3.png
    2.7 MB · Views: 175
  • 9LtizFdSa1.jpg
    9LtizFdSa1.jpg
    367.5 KB · Views: 134
  • lDUTKEVIg6.jpg
    lDUTKEVIg6.jpg
    5 MB · Views: 142
  • BbQcpJCdRU.jpg
    BbQcpJCdRU.jpg
    5.2 MB · Views: 392
  • vd5OlDKiyc.jpg
    vd5OlDKiyc.jpg
    937.4 KB · Views: 151
  • 31TtW9NyUm.jpg
    31TtW9NyUm.jpg
    5.3 MB · Views: 348
  • SavYILJK2c.jpg
    SavYILJK2c.jpg
    996.9 KB · Views: 126
  • Byoubq2d05.jpg
    Byoubq2d05.jpg
    310.8 KB · Views: 131
  • pd7luFOiNb.jpg
    pd7luFOiNb.jpg
    294.4 KB · Views: 132

23rdgate

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Svislý kondenzátor s plochým dnem do plynového bublinkovače

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Problémem zde je, že v pánvi nezůstává dostatek alkoholu, aby mohlo dojít ke krystalizaci. Rozpouštědlo jste v podstatě jen odpařili. Potřebujete pyrexovou kádinku nebo baňku vand musíte zahřívat alkohol v samostatné nádobě. V jedné kádince mějte suchý pervitin a v druhé nádobě alkohol, cbith na stejném zdroji tepla. Když alkohol začne vřít, nalijte trochu do etheru a vířte. Obě nádoby dejte zpět na zdroj tepla. Přidávejte další vroucí alkohol, dokud se všechen pervitin nerozpustí, vypněte ho z ohně a nechte ho v klidu stát 12 hodin. Žádné teplo, žádný vítr, žádné vibrace. Nic. Pak to dej na 8 hodin do lednice a pak do mrazáku. Musí se to pomalu ochlazovat, aby se vytvořily velké krystaly, asi by se to mělo omotat utěrkou, než to půjde do lednice. Klíčem je nechat to pomalu vychladnout a musí to mít dost alkoholu, aby se to nepřehřálo a nesrazilo. Pomohl by nějaký bezvodý aceton, denní rozpouštědlo krystalizace. Vakuum nepomůže v žádném případě, který si dokážu představit, a nikdo to nikdy neudělal, co jsem viděl.

evangelium

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Děkujeme ! Překrystalizoval jsem to a pomalu ochladit a teď to vypadá mnohem lépe, ale neměl jsem to oddělené to dobré myslím vědět

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,071
Deals
1
Bod varu etanolu je 178°f / 78 °C. Mohli byste ho zvýšit v tlakovém hrnci, ale pravděpodobně pouze na 210°f bez úpravy počítače, abyste mohli zvýšit tlak na více než 15 psi.