- Reaction score
- 148
Především zdravím všechny členyfóra .
Povím vám něco o sobě a o problémech, které jsem měl při učení a aplikaci některých syntéz na fóru. Myslím, že zdejší profesionální podzemní chemici mé problémy vyřeší.Asi 1 měsíc jsem zkoumal všechny syntézy sdílené na tomto fóru a některé body, kde mají lidé problémy, a tiše jsem prožíval možné problémy, se kterými se setkávají. Amfetamin a jeho deriváty mě velmi zajímají kvůli katedře, kterou jsem studoval na univerzitě. Proto se snažím dělat výzkum ze zahraničních zdrojů a získávat informace, které chci, místo toho, abych se učil od idiotů, kteří mají diplom u nás a nic neví.
Žiji v Turecku. Proto je mým mateřským jazykem turečtina. Výrazy, které zde používáte při některých transakcích, se od těch našich velmi liší. Nechápu, o co se v některých syntézách snažíte. Je téměř nemožné vyhledat na internetu nebo na fóru termín nebo slovo, kterému nerozumím.
Syntézu, kterou jsem napsal níže, jsem našel na tomto fóru. Bohužel náš člen, který tuto syntézu sdílel, nesdělil mnoho vysvětlujících informací pro mladé chemiky.
Bez dalších okolků vám, vážení odborní učitelé, napíšu otázky u níže uvedených řádků / očíslováním částí, které jsem vložil. Byl bych vám vděčný, kdybyste mi na otázky odpověděli tak, jak jsem je očísloval.
4,8g PseudoE /1
2,5g RP
6g I2 /2
1,5ml H3PO4
olejová lázeň
4 hodiny Reflux
po reakci:
150ml DH2O /3
přidejte NaOH PH 12+ /3-1
100ml Xylenu /3-2
promyjte teplým, studeným DH2O /4
oddělená nálevka /5
+20ml DH2O /6
+20ml DH2O /6-1
přidat 35%HCL PH 7 /6-2
odpařit v teple /7
promyt studeným acetonem /8
rekrystalizace v isopropylalkoholu s acetonem /9
ponecháno v mrazáku 12 hodin
filtrováno
MOJE OTÁZKY:
1: Je to pseudoefedrin, který jsme vyndali a vložili přímo ze zde uvedených pseudoefedrinových léků, nebo je to čistý (tablety, které jsme vyndali z krabičky a rozdrtili bez jakéhokoliv působení).... Pokud je to droga, jakou drogu byste doporučili a záleží na tom, kolik mg to je? Pseudoefedrin (PEH) je napsán na některých krabičkách léků u nás. Myslím, že napsání PEH znamená, že je pro tento proces nepoužitelný.
2: Je zde uveden jód. ale psaní I2 mě zmátlo. Když jsem se ptal svého učitele, řekl, že je to sloučenina jódu, ale sám to neví. Co znamená ta dvojka?
3: Budeme po reakci provádět operace, které jsme zde provedli, v bublině, kde reakce proběhla, nebo to musíme udělat zvlášť ve sklenici?
3-1: Pokud jsem to dobře pochopil, měli jsme zvýšit pH nad 12 pomocí hydroxidu sodného. Jestli jsem to správně pochopil, stačí říct ANO, TY BÁSNÍKU.
3-2: Pokud jsme v předchozím článku zvýšili hladinu pH, proč znovu přidáváme kyselinu a narušujeme rovnováhu pH? Jaký je účel našeho přidávání?
4: Nerozumím ničemu, co se v tomto článku dělá, prosím, vysvětlete mi to jasně nebo zveřejněte článek či video, kde se to mohu dozvědět.
5: Nerozumím ničemu, co se v tomto článku dělá, prosím, vysvětlete mi to jasně nebo zveřejněte článek či video, kde se to mohu dozvědět.
6: Kam přidáváme
6-1: Kam přidáváme
6:2: Myslím, že se zde snažíme neutralizovat směs pomocí HCl. (ale pořád nevím, jakou směs přidat sem)
7: co tím sledujeme a jakou směs se snažíme odpařit
8: co je to promývání studeným acetonem a proč se to dělá? (Potřebuji jasné vysvětlení, jak se to dělá, protože je to situace, kterou se budu učit poprvé)
9: To je otázka, kterou chci objasnit nejvíce. Nevím o tom vůbec nic. Potřebuji jasné vysvětlení, jak se to dělá a proč.
Myslím, že to jsou všechny otázky, které potřebuji. Předem všem děkuji za odpovědi. A ještě bych chtěla podotknout, že se snažím pochopit téměř všechny syntézy, o které se podělil náš učitel G. Patton, tím, že si dělám poznámky do sešitu a pracuji na nich. Na první stránku svého sešitu jsem si poznamenal, že jste můj tajný hrdina.
Pokud mě jednoho dne zatknou, budu o vás ve vězení vyprávět všem svým kamarádům.