Question Potřebujete pomoc

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
"Plánuji použít chlornan vápenatý a ethanol k výrobě chloroformu. Mohli byste mi prosím poradit, zda je mohu jednoduše smíchat v poměru 1:1, nebo zda existují nějaká další opatření? Na internetu jsem nenašel příslušné návody k použití. Mohl byste mě laskavě provést tímto postupem nebo mě upozornit na nějaká konkrétní opatření?"

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
312
Deals
1
MbvCWHVnZY

smdoukeyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
V mé zemi není možné zakoupit aceton a toluen, a proto zvažuji, že si jako alternativní nepolární rozpouštědlo vyrobím chloroform. Chloroform se obvykle vyrábí pomocí acetonu, ale protože nemám přístup k acetonu, zajímalo by mě, zda mohu místo něj použít etanol a chlornan vápenatý. Lze k výrobě chloroformu použít ethanol a chlornan vápenatý?

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
312
Deals
1
Odlakovač na nehty možná...! Nebo oxidace isopropanolu nikdy jsem to nezkoušel, jen jsem viděl odkazy.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
337
Nazývá se haloformová reakce a spolehlivým zdrojem je YouTube. Jediným nebezpečím je silný exotermický efekt, který omezuje věci na malé měřítko. Takže to zkuste v zvládnutelné dávce, do které se nechcete dostat, kde se ztrácí kontrola nad teplem.