- Language
- 🇪🇸
- Reaction score
- 0
Dobrý den, přeji hezký den. Mám dvě otázky. První se týká konzultace s odborníkem, a to ohledně metod extrakce efedrinu z tablet. Nejsem si jistý, zda metody popsané na těchto stránkách mohou fungovat pro pilulky, které mám. Mám seznam pomocných látek, které mé pilulky obsahují (mám asi 300 pilulek s 50 mg efedrin-hydrochloridu v každé). Pomocné látky jsou:
-Mikrokrystalická celulóza.
-Talc
- stearan hořečnatý
- Karboxymethylškrob sodný (typ A).
Který způsob extrakce hydrochloridu efedrinu by byl při tomto složení vhodnější?
Druhá otázka se týká problému, který jsem měl s 2000ml baňkou s plochým dnem a dvěma hrdly. Baňka byla znečištěná a na hrdlech byly zbytky reakce hliníkového amalgámu. Jedno z ústí jsem zakryl skleněnou zátkou, a když jsem se snažil zátku odstranit, zasekla se a nemohl jsem ji dostat ven. Co mohu udělat, abych tuto skleněnou zátku odstranil, aniž bych baňku poškodil? Zdravím vás a děkuji.
-Mikrokrystalická celulóza.
-Talc
- stearan hořečnatý
- Karboxymethylškrob sodný (typ A).
Který způsob extrakce hydrochloridu efedrinu by byl při tomto složení vhodnější?
Druhá otázka se týká problému, který jsem měl s 2000ml baňkou s plochým dnem a dvěma hrdly. Baňka byla znečištěná a na hrdlech byly zbytky reakce hliníkového amalgámu. Jedno z ústí jsem zakryl skleněnou zátkou, a když jsem se snažil zátku odstranit, zasekla se a nemohl jsem ji dostat ven. Co mohu udělat, abych tuto skleněnou zátku odstranil, aniž bych baňku poškodil? Zdravím vás a děkuji.