Všichni bychom si přáli, aby to byla pravda, ale ani to není pravda. 2-pea, známý také jako b-fenylethylamin, je přirozeně se vyskytující katacholaminový neurotransmiter, který se nachází v mozku. Je to silná droga, ale přežívá jen asi 30 sekund, než ji rozloží MAO-B. Pokud ho pozřete, do mozku se ani nedostane, protože ve střevech je spousta monoaminooxidázy. Lidé zkoušeli brát tolik, že mao vyčerpali, a to se dá udělat i s několika gramy b-hrášku.
To je lešení, ze kterého se vyrábí tolik drog, fenol s uhlíkatým řetězcem... pervitin, amfetamin, všechny halucinageny ve FIKaLu ( což je zkratka pro fenylethylaminy, které jsem znal a miloval), kationony, antidepresiva. Hory drog jsou substituované fenyletylaminy. Strukturně JE to jen pár molekul odlišných od amfetaminu . S těmi molekulami se těžko něco dělá. Na fenylovém kruhu je něco jako hydroxy? To jsem ještě neviděl odstranit zničením molekuly. Existuje analog fentanylu, který se z něj dá vyrobit. Nic jiného jsem nenašel, ale je to svatý grál pro amatérské chemiky a je na něj odkaz v několika článcích kolem let 1915-1920, ale já to nenašel a stovky přede mnou taky ne.
Alfa-fenylethylamin, s tím se dá něco dělat.