Δεν είμαι σε καμία περίπτωση "έμφυτος χημικός". Είμαι επίσης αρχάριος. Αλλά η κριτική μου δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνεις, αλλά ότι δεν προσπάθησες καν.
Πρώτα απ' όλα, ψάξτε στο φόρουμ για τις συνθέσεις που ψάχνετε. ΠΡΙΝ κάνεις ερωτήσεις. Είναι μια απλή αναζήτηση, δεν έχει να κάνει με το αν είσαι χημικός.
Στη συνέχεια, όταν το βρείτε, διαβάστε το. Αν υπάρχουν πράγματα εκεί που δεν καταλαβαίνεις, γκούγκλαρε τα. Αν κολλήσετε, ρωτήστε για τα συγκεκριμένα πράγματα.
Αν ρωτήσεις, όπως έκανες εσύ, "Πώς φτιάχνεις αμφεταμίνη;", η απάντηση είναι "Διάβασε την καταραμένη περιγραφή του συνθέτη στο φόρουμ!".
Ωστόσο, αν ρωτήσετε "Συγγνώμη, διάβασα αυτή την περιγραφή του συνθέτη *link*, και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει να βασίζεις το διάλυμα" (ή κάποιο άλλο συγκεκριμένο μέρος του συνθέτη), μπορείτε να πάρετε συμβουλές και απαντήσεις. Εγώ πάντως ευχαρίστως θα σας βοηθούσα με όποιες γνώσεις έχω. Μπορείτε να βρείτε αρκετά παραδείγματα αυτού του είδους σε αυτό το φόρουμ.
Δεν πειράζει να μην ξέρεις χημεία. Δεν είναι εντάξει να είσαι τεμπέλης και να μην προσπαθήσεις καν να δοκιμάσεις τον εαυτό σου. Και αν δεν ξέρεις πώς να ψάχνεις σε ένα φόρουμ ή να κάνεις ερωτήσεις στις οποίες οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να απαντήσουν, πρέπει πρώτα να το μάθεις αυτό. Αν δεν είστε προετοιμασμένοι να το κάνετε αυτό, κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει και αυτό δεν είναι για εσάς.
Τουλάχιστον αυτά είναι τα πέντε σεντς μου.