- Reaction score
- 53
Την πρώτη φορά που είχα 3,5g και την πρώτη φορά που είχα 5,5-6g, τα πιθανά μου λάθη είναι ότι το pH μου δεν ήταν πολύ καλό νομίζω, ίσως πολύ χαμηλό και το 4-MMC μου δεν ήταν πολύ λευκό μετά τη διήθηση, νομίζω ότι είναι επειδή άφησα το διάλυμα ακετόνης και HCl με 4mmc στην κατάψυξη, επειδή μερικές ώρες αργότερα, το διάλυμα λευκού γάλακτος ήταν λευκό αλλά με λίγο κόκκινο/πορτοκαλί, νομίζω ότι έκανα λάθος και στη μεθυλίωση, νομίζω ότι άφησα το διάλυμα περισσότερο από 2 ώρες, δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος, και το διάλυμά μου δεν ήταν ζεστό, το φτιάχνω στη σοφίτα μου και η θερμοκρασία είναι κρύα, οπότε.. Ίσως η αντίδραση δεν είναι αρκετά ζεστή για να έχω μέγιστη απόδοση, μπορώ να ζεστάνω το διάλυμα στην αρχή για να ξεκινήσει η αντίδραση ίσως;
Την πρώτη φορά που έβαλα το 4-MMC/ακετόνη/HCl στην κατάψυξη για 8-10 ώρες, η πέτρα 4-MMC ήταν πολύ πολύ λευκή αλλά η ακετόνη/HCl ήταν το κάτω μέρος επειδή δεν ανακάτεψα πριν το βήμα της κατάψυξης...
Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει να αυξήσω την απόδοση παρακαλώ; :'(
Την πρώτη φορά που έβαλα το 4-MMC/ακετόνη/HCl στην κατάψυξη για 8-10 ώρες, η πέτρα 4-MMC ήταν πολύ πολύ λευκή αλλά η ακετόνη/HCl ήταν το κάτω μέρος επειδή δεν ανακάτεψα πριν το βήμα της κατάψυξης...
Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει να αυξήσω την απόδοση παρακαλώ; :'(