im loathe to add detail, because no matter the forum theres always a giant argument and the thread gets side tracked..... but AS A THOUGHT EXPERIMENT if you had racemic meth and n-isopropylbenzylamine (achiral) how would the presence of the n-iso effect optical resolution. επίσης, δύο γρήγορες παρενθέσεις, βλέποντας ότι ετοιμάζομαι να ανακαλύψω ανεξάρτητα.... παρά το ότι είναι τεχνικά πολική, είναι το dcm αποδεκτός διαλύτης για τη συζυγή βάση; και υπάρχει αναλογία για την ποσότητα του τρυγικού οξέος προς την ελεύθερη βάση; ή είναι οποιαδήποτε ποσότητα πάνω από ΑΡΚΕΤΑ αποδεκτή; Έχω αυτές τις ερωτήσεις ακόμα μετά από περίπου ενάμιση χρόνο που προσπαθώ να το καταλάβω. και η αλήθεια είναι ότι είμαι ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ξέρω την απάντηση.... αλλά μη θέλοντας να επαναλάβω τα λάθη που έκανα κατά τη διάρκεια της χειρότερης (και πρώτης μου) α/β εκχύλισης στον κόσμο (θα εξηγήσω αν με ρωτήσουν), θέλω να διευκρινίσω πριν ξεκινήσω.... προσέξτε όμως, αν απαντήσετε σε μια ερώτηση πιθανόν να αρχίσω να σας ρωτάω για κάθε ερώτηση που είχα ποτέ σχετικά με τη χημεία ...