Το υλικό αναφοράς μου είναι το 10.1007/s00044-016-1585-z και η σύνθεση αλπραζολάμης μικρής κλίμακας που βρήκα εδώ - κατανοώ τη βασική διαδικασία.
Έχω όμως μερικές ερωτήσεις και δεν μπορώ πραγματικά να βρω απαντήσεις σε αυτές στο διαδίκτυο αλλού.
Όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται για αυτή τη σύνθεση είναι διαθέσιμα, αν και έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κλιμάκωση της αντίδρασης. Η κύρια ανησυχία μου είναι το τελικό βήμα, όπου χρησιμοποιήθηκαν 25ml AcOH. Πρόκειται για αυθαίρετη ποσότητα;
Η σύνθεση μικρής κλίμακας εδώ πρότεινε να χρησιμοποιήσετε φιάλες σε σχήμα αχλαδιού για όλη αυτή την αντίδραση - υποθέτω ότι μια φιάλη βρασμού θα λειτουργήσει μια χαρά;
Ζητώ συγγνώμη για τις φαινομενικά ανόητες ερωτήσεις και σας ευχαριστώ! Είμαι λίγο έξω από τη ζώνη άνεσής μου με αυτό το θέμα, οπότε οποιοδήποτε υλικό ανάγνωσης επί του θέματος θα αρκούσε εξίσου καλά
Έφτιαξα μια σύνθεση (χρησιμοποιώντας χλωροοξικό αιθυλεστέρα, χλωριούχο ακετύλιο και θειική υδραζίνη - δεν ξέρω αν η θειική υδραζίνη θα λειτουργήσει, αλλά τα υπόλοιπα φαίνονται μια χαρά). Η ένυδρη υδραζίνη είναι μάλλον προσιτή, οπότε αυτό δεν είναι το δυσκολότερο μέρος αυτής της σύνθεσης.
Έχω όμως μερικές ερωτήσεις και δεν μπορώ πραγματικά να βρω απαντήσεις σε αυτές στο διαδίκτυο αλλού.
- Η πρόδρομη ουσία της 2-αμινο-5-χλωροβενζοφαινόνης είναι για την αλπραζολάμη, αλλά υποθέτω ότι αυτή μπορεί να αντικατασταθεί με 2-αμινο-5-χλωρο-2'-φθοροβενζοφαινόνη για τη φλουαλπραζολάμη; Ή πρόκειται για διαφορετική αντικατάσταση;
- Μπορεί το χλωροακετυλοχλωρίδιο να αντικατασταθεί με χλωροοξικό αιθυλεστέρα;
- Είναι ο οξικός ανυδρίτης η μόνη επιλογή; Νόμιζα ότι το χλωριούχο ακετύλιο θα μπορούσε να λειτουργήσει και εδώ, με τη διαφορά ότι το HCl θα απελευθερωνόταν ως αέριο (προφανώς πιο δύσκολο να εργαστεί). Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ευκολότερο από το να προσπαθήσουμε να βρούμε ΑΑ.
- Μπορεί να αντικατασταθεί άμεσα η ένυδρη υδραζίνη με θειική υδραζίνη; Είναι ευκολότερο να το προμηθευτείς, ασφαλέστερο να δουλέψεις με αυτό και το προϊόν καθαρίζεται στο τέλος ούτως ή άλλως. Αν όχι, νομίζω ότι μπορεί να μετατραπεί σε ένυδρη υδραζίνη, οπότε είναι τουλάχιστον ακόμα πιο εύκολο να το προμηθευτείς.
Όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται για αυτή τη σύνθεση είναι διαθέσιμα, αν και έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κλιμάκωση της αντίδρασης. Η κύρια ανησυχία μου είναι το τελικό βήμα, όπου χρησιμοποιήθηκαν 25ml AcOH. Πρόκειται για αυθαίρετη ποσότητα;
Η σύνθεση μικρής κλίμακας εδώ πρότεινε να χρησιμοποιήσετε φιάλες σε σχήμα αχλαδιού για όλη αυτή την αντίδραση - υποθέτω ότι μια φιάλη βρασμού θα λειτουργήσει μια χαρά;
Ζητώ συγγνώμη για τις φαινομενικά ανόητες ερωτήσεις και σας ευχαριστώ! Είμαι λίγο έξω από τη ζώνη άνεσής μου με αυτό το θέμα, οπότε οποιοδήποτε υλικό ανάγνωσης επί του θέματος θα αρκούσε εξίσου καλά
Έφτιαξα μια σύνθεση (χρησιμοποιώντας χλωροοξικό αιθυλεστέρα, χλωριούχο ακετύλιο και θειική υδραζίνη - δεν ξέρω αν η θειική υδραζίνη θα λειτουργήσει, αλλά τα υπόλοιπα φαίνονται μια χαρά). Η ένυδρη υδραζίνη είναι μάλλον προσιτή, οπότε αυτό δεν είναι το δυσκολότερο μέρος αυτής της σύνθεσης.