Γεια σας, εξεπλάγην όταν είδα όλα αυτά τα αρνητικά σχόλια, αναφέροντας τα πάντα εκτός από την απάντηση στην ερώτηση. Τώρα, δεν ξέρω τι είναι διαθέσιμο/μη διαθέσιμο στη χώρα του ερωτώντος, αλλά αυτό το φόρουμ είναι για να βοηθάει ο ένας τον άλλον να ξεπεράσει τις δυσκολίες και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν λύσεις σχεδόν για τα πάντα.
Για αρχή προτείνω την εξαγωγή οξέος-βάσης και τη χρήση των δισκίων που περιέχουν κετιριζίνη, αν και δεν το έχω κάνει. (Θα προσπαθήσω να βρω κάποια παρόμοια χάπια, καθώς είναι διαθέσιμα σχεδόν σε κάθε χώρα - μετά θα επιχειρήσω τη διαδικασία, κάποιες παγίδες μπορούν να βγουν μόνο με τον πειραματισμό).
1. Πρώτα αλέστε τα δισκία σας σε λεπτή σκόνη - π.χ. χρησιμοποιώντας έναν μύλο του καφέ
2. Διαλύστε τη σκόνη σε απεσταγμένο νερό
3. Φιλτράρετε με κενό το αδιάλυτο υπόλειμμα (εάν υπάρχει)
4. Νομίζω ότι η κετιριζίνη είναι διαλυτή στο νερό, αλλά είναι επίσης ένα καρβοξυλικό οξύ. Τώρα τα καρβοξυλικά οξέα είναι πάντα διαλυτά σε αλκαλικό διάλυμα επειδή σχηματίζουν άλατα με βάσεις (NaOH, KOH, NaHCO3 κ.λπ.).
5. Θα έκανα πρώτα μια πλύση με κάποιο μη πολικό διαλύτη για να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες.
6. (Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά αν το διάλυμά σας είναι μεγάλη ποσότητα, τότε θα μπορούσατε να μειώσετε τον όγκο εξατμίζοντας αργά το νερό (ή απόσταξη υπό κενό, rotavap ό,τι έχετε. Αυτό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της εκχύλισής σας).
7. Τώρα βασικοποιήστε το διάλυμα με 25%NaOH ή 33%KOH σε τουλάχιστον pH12, μπορείτε να το ξεπεράσετε λίγο, αλλά μην χρησιμοποιήσετε υπερβολική βάση, δεν είναι μια περίπτωση του `περισσότερο είναι καλύτερο`, μπορεί πραγματικά να βλάψει το ψευδοαπόσταγμα σας σύμφωνα με ορισμένες πηγές. Ορισμένοι συνιστούν να προσθέσετε πρώτα έναν μη πολικό διαλύτη (DCM, χλωροφόρμιο, εξάνιο, βενζινικό αιθέρα κ.λπ.) και μετά τη βάση, έτσι ώστε το βασισμένο ψευδοαποκλειστικό να μεταναστεύσει στο μη πολικό αμέσως όπως σχηματίζεται. Εγώ θα χρησιμοποιούσα DCM, επειδή τότε το νερό θα βρίσκεται από πάνω και μπορείτε να ελέγξετε ευκολότερα το pH στη φάση του νερού. Ενημέρωσε με τι διαλύτη έχεις, δεν μπορώ να φανταστώ χώρα χωρίς διαλύτες που να είναι διαθέσιμοι στο κοινό. Πήγαινε σε ένα κατάστημα DIY ή υλικού ή απλά σε ένα σούπερ μάρκετ και άρχισε να ελέγχεις τις ετικέτες. Π.χ. διαλύτες χρωμάτων ή διαλύτης αφαίρεσης λεκέδων (ο τελευταίος είναι συνήθως πολύ καθαρός.) Το DCM μπορεί να βρίσκεται σε απογυμνωτές χρωμάτων, αν τα καταστήματα δεν σας το πουλάνε τότε ελέγξτε το marketplace ή άλλες διαφημιστικές ιστοσελίδες.
8. Εκχυλίστε με όσο περισσότερο διαλύτη μπορείτε. Κάντε το αυτό τρεις φορές. Ιδανικά ο συνδυασμένος διαλύτης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο το νερό που έχει απομείνει. Αυτό αυξάνει τρομερά την αποδοτικότητα και στη συνέχεια μπορείτε να αποστάξετε και να σώσετε το μεγαλύτερο μέρος του διαλύτη ούτως ή άλλως.
9. Συνδυάστε το διαλύτη από τις 3 εκχυλίσεις, πλύνετε με λίγο απεσταγμένο νερό 2 φορές το 1/4 του όγκου του διαλύτη είναι αρκετό. Στη συνέχεια, τέλος, πλύνετε με άλμη - αφήστε το αυτό να σταθεί για λίγο, ώστε η άλμη να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το διαλύτη σας. Στη συνέχεια, στεγνώστε με ξηρό MgSO4 και φιλτράρετε τον παράγοντα dryin. Θα πρέπει να έχετε ένα σχετικά καθαρό διάλυμα.
10. Αποστάξτε τον διαλύτη σας και θα πρέπει να σας μείνει ψευδοελεύθερη βάση.
11. Εδώ θα έκανα μια TLC για να δω αν υπάρχουν άλλα συστατικά, μετά μπορείτε να το φιλτράρετε με κενό για να το καθαρίσετε ή να το αποστάξετε με ατμό αν δεν έχετε αρκετά ισχυρή αντλία κενού. Εάν δεν έχετε εμπειρία με TLC τότε μπορείτε να το αφήσετε αυτό, το προϊόν σας θα πρέπει να είναι εντάξει για μείωση. Θα προσπαθήσω να το κάνω αυτό αν μπορέσω να βρω κάποια παρόμοια δισκία και θα αναφέρω.
Ενημερώστε με εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, τότε θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση για την παραγωγή μεθαμφεταμίνης.