20-aastane metamfetamiini surmajuhtumite arvu hüppeline kasv Austraalias

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
234
XJTNkmyOjP

Uuring, mida juhtis Oisin Stronach Monashi ülikoolist koos Burnet Institute'i ja Curtini ülikooli ekspertidega, pakub põhjalikku analüüsi metamfetamiiniga seotud suremuse kohta, paljastades keerulise ja areneva rahvatervise kriisi. Uuringus analüüsiti 8812 amfetamiiniga seotud surmajuhtumit Austraalias aastatel 2001-2020, kasutades riikliku kohtuinfosüsteemi (National Coronial Information System) andmeid. Uuringus tuvastati mitu kriitilist suundumust:

Kasvav suremus: Uuringus leiti, et metamfetamiiniga seotud surmajuhtumite arv kasvas märkimisväärselt kahel olulisel perioodil: 2001-2006 ja 2009-2016. Viimases etapis, aastatel 2017-2020, toimus mõningane langus, kuid üldine suundumus on endiselt murettekitav.

Tahtmatu uimastitoksilisus: Peaaegu pooled surmajuhtumitest (49,8%) olid tingitud tahtmatust narkootikumide toksilisusest, mis sageli hõlmas metamfetamiini koos teiste ainetega, nagu opioidid ja bensodiasepiinid. Uuringus rõhutati, et kõrge puhtusastmega kristallilise metamfetamiini suurenenud kättesaadavus ja kasutamine aitas oluliselt kaasa nende surmajuhtumite tekkimisele.

Tahtlik enesevigastamine: tahtlik enesevigastamine, sealhulgas enesetapud, moodustas 23,3% surmajuhtumitest, kusjuures ajavahemikul 2009-2014 kasvas märkimisväärselt hukkumiste arv. See suundumus viitab vaimse tervise probleemide ja metamfetamiini kasutamise ristumisele, mis rõhutab tungivat vajadust integreeritud vaimse tervise ja uimastitarbimise teenuste järele.

Loomulikud põhjused ja südame-veresoonkonna riskid: Surmad loomulikel põhjustel, eelkõige vereringeelundite haigused, on jätkuvalt suurenenud, eriti 40- ja 50-aastaste inimeste seas. Uuring näitab, et pikaajalisel metamfetamiini tarvitamisel võib olla tõsine pikaajaline mõju südame-veresoonkonna tervisele, mis aitab kaasa enneaegsele suremusele.

Demograafilised erinevused: Uuringus toodi esile ka demograafilisi erinevusi, kusjuures meestel ja suurlinnade ja piirkondade elanikel on ebaproportsionaalselt suur mõju. Surnute keskmine vanus tõusis 29 aastalt 2001. aastal 44 aastani 2022. aastal, mis näitab, et metamfetamiinitarbijad vananevad.

Mõju rahvatervisele ja poliitikale

Käesoleva uuringu tulemused mõjutavad põhjalikult Austraalia rahvatervise poliitikat. Metamfetamiiniga seotud surmajuhtumite arvu suurenemine, eelkõige narkootikumide toksilisuse ja looduslike põhjuste tõttu, nõuab mitmekülgset lähenemisviisi kahjude vähendamisele ja ravile. Teadlased pooldavad järgmist:

Laiendatud kahjude vähendamise teenused: Uuringus rõhutatakse vajadust suurema hulga järelevalve all olevate süstimisvõimaluste ja uimastitarbimise ruumide järele kogu Austraalias. Need rajatised võiksid mängida olulist rolli üledoosisurmade ennetamisel ja kasutajate ühendamisel elutähtsate tervishoiuteenustega.

Sihtotstarbeline südame-veresoonkonna sõeluuring: Arvestades vereringeelundite haigustest tingitud surmajuhtumite arvu suurenemist, soovitatakse uuringus metamfetamiinitarbijate, eriti üle 40-aastaste, varajast kardiovaskulaarset sõeluuringut, et avastada ja ravida südamega seotud haigusi enne, kui need muutuvad surmaga lõppevateks.

Integreeritud vaimse tervise ja uimastitarbimise teenused: Enesetappude arvu suurenemine metamfetamiinitarbijate seas viitab vajadusele vaimse tervise ja uimastiteraapia teenuste parema integreerimise järele. Kiiresti on vaja kohandatud enesetappude ennetamise strateegiaid, mis on suunatud metamfetamiinitarbijate erivajadustele.

Kokkuvõte

Kuna Austraalia võitleb jätkuva metamfetamiinikriisiga, pakub käesolev uuring olulist tegevuskava selle tugeva uimastiga seotud keeruliste probleemide lahendamiseks. Kuna metamfetamiini tarvitamine jätkab arengut, rõhutavad teadlased, kui oluline on kohanemisvõimeline ja tõenduspõhine sekkumine, et vähendada selle laastavat mõju üksikisikutele ja kogukondadele.

Üksikasjalikumaid tulemusi saab lugeda täielikust uuringust, mis on kättesaadav ajakirjas International Journal of Drug Policy.

cofita666

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
40
Natuke hirmutav, et on peaaegu pooled inimesed surevad duo toksilisus met koos segamine opiodid ,bensos...
Ma olen alati saada benso, kui kasutada stimulantide

😨🤞

Tänan teabe teksti eest 🌛

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
Mida maailm nüüd vajab, on ❤️ armastus magus ❤️ armastus. See on ainus asi, mida on lihtsalt liiga vähe.

miner21

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
254
Olge ohutu ja testige oma ravimeid

DMTrott

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
39
Tuginedes vaid anekdootlikele lugudele ja vestlustele austraallastega, on mulle jäänud mulje, et seal on amfetamiin suhteliselt (ja oluliselt) populaarsem kui Euroopas või USAs. Kui see tegelikult nii on (ja see ei pruugi olla nii), siis imestan, miks see nii on. Ma eeldaksin, et kokaiin on transpordilogistika tõttu aknast väljas, kuid ma ei ole nii kindel teiste psühhoaktiivsete võimaluste osas.

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
234
See on huvitav teave. Meil on vaja kedagi kohalikest, kes saaks üksikasjadest aru

DMTrott

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
39
Üks kahjude vähendamise punkt, mille ma peaksin ehk ka välja tooma: kõigist narkootikumidest, mida olen kunagi kasutanud, ja see on 182, leidsin, et metamfetamiin on kõige altim kompulsiivsele uuesti doseerimisele. Mis iganes varu mul oli, oleksin jätkanud nuusutamist, kuni see kõik oli otsa saanud.

Õnneks oli minu käsutuses ainult 100 mg, mis oli küllalt, kuid ilma selle sisseehitatud piiranguta poleks ma lihtsalt peatunud. Kuigi ma olen leidnud, et see probleem on olemas ka teiste stimide puhul, leidsin, et selle puhul oli iha tunduvalt intensiivsem.

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
234
Metamfetamiin on palju neurotoksilisem kui enamik stimulante, põhjustades ajurakkudele pöördumatuid kahjustusi. See toob kaasa dopamiini ja serotoniini neuronite märkimisväärse kadumise, eriti sellistes piirkondades nagu striatum ja prefrontaalne ajukoor, mis on meeleolu, motivatsiooni ja tunnetuse jaoks kriitilise tähtsusega. Kuigi kokaiin mõjutab samuti dopamiini, on selle mõju lühiajalisel kasutamisel tavaliselt pöörduvam. Amfetamiin ja MDMA mõjutavad samuti dopamiini ja serotoniini süsteemi, kuid metamfetamiini võime põhjustada pikaajalist või püsivat neurodegeneratsiooni on palju suurem.

Metamfetamiin vallandab dopamiini ülemäärast vabanemist, mis põhjustab aju aktiivsuse tõusu. Aja jooksul tühjendab see hüppeline tõus dopamiini varusid ja kahjustab dopamiini neuronite terminalid. See kahjustus on seotud halvenenud motoorsete funktsioonide, kognitiivse languse ja meeleoluhäiretega.

Peale selle vallandab amfetamiini tarvitamine ajus kroonilise põletiku, aktiveerides mikroglia (aju immuunrakud). See toob kaasa pikaajalise neuroinflammatsiooni, mis aitab kaasa neuronite edasistele kahjustustele. Kokaiin ja teised stimulandid ei aktiveeri tavaliselt glial rakke samasugusel määral.

Viimane, kuid mitte vähem tähtis, on see, et amfetamiin põhjustab suurt oksüdatiivset stressi, mille puhul kogunevad ajus kahjulikud reaktiivsed hapnikuliigid (ROS). See oksüdatiivne kahjustus on neurotoksilisuse peamine tegur, mis viib rakusurmade ja vere-aju barjääri kahjustuste tekkimiseni.