Birch Reduction mõtted/arvamused

x9Ev3nTh0riz0n9x

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Kas kellelgi on kogemusi Birchi redaktsioonidega, mida ta tahaks jagada? Palun mitte ühe poti meetodeid, vaid tõelisi kaseparandusi. Olen püüdnud igavesti leida abivideot. Olen kuulnud, et ka veevaba ammoniaagi süntees on üsna lihtne.

WillD

Expert
Reaction score
1,060
Veevaba ammoniaak on kaubanduslikult saadaval (etanoolis või metanoolis 2-4M) naatriumi redutseerimiseks. Aga vedel ammoniaak kodus - unustage see.

brianvene1

Don't buy from me
New Member
Reaction score
12
Tere @ x9Ev3nTh0riz0n9x
Ma leidsin selle ametlikust dokumendist

Koidu redutseerimine: see toimub efedriini lahustuva metalli redutseerimise kaudu
või pseudoefedriini ammoniaagi juuresolekul.
Reaktsioon hõlmab efedriini või pseudoefedriini segamist veevaba ammoniaagiga ja kas naatrium- või liitiummetalliga .
Seejärel lastakse segul seista, kuni ammoniaak on aurustunud. Metüülõli eraldamine toimub otsese lahustiga ekstraheerimise ja filtreerimise teel.
Reaktsiooniprodukt puhastatakse edasi, moodustades hüdrokloriidi
sool ja ümberkristalliseerimine. Ebaseaduslikus praktikas viiakse Birch'i redutseerimine tavaliselt lõpule üheastmelise reaktsiooniga, kasutades laialdaselt kättesaadavat ammoniaaki ja patareidest saadud liitiumribasid. Sellele vaatamata tekib Birch'i redutseerimisel tavaliselt väga "puhas"
lõpptoode. Mitmed marsruudispetsiifilised lisandid, nagu N-metüül-1-(1-(1,4-tsükloheksadienüül))-
2-propanamiin, millest on kirjanduses teatatud. Veevaba ammoniaaki sisaldav reaktsioon on ohtlik ja plahvatused salajastes laborites ei ole haruldased.